Gürsel Baran: Yerli üretim çok önemli

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran,  çocukların çok severek izlediği “Rafadan Tayfa” isimli çizgi dizinin üretimini gerçekleştiren ATO üyesi bir firmanın stüdyosunu ziyaret etti.

Gürsel Baran: Yerli üretim çok önemli
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran,  çocukların çok severek izlediği “Rafadan Tayfa” isimli çizgi dizinin üretimini gerçekleştiren ATO üyesi bir firmanın stüdyosunu ziyaret etti. Stüdyoda çizgi film prodüksiyonları hakkında bilgi alan Baran, “Her alanda olduğu gibi, çizgi film alanında da yerli ve milli üretim çok önemli” dedi.  Baran, stüdyo ziyaretinde çizgi dizi, animasyon gibi dijital dünyada yayınlanan ürünler hakkında bilgi aldı. TRT’de dizi olarak yayınlanan “Rafadan Tayfa”nın sinema versiyonunun üretilerek vizyona girdiğini ve çok kısa sürede büyük gişe başarıları elde ettiğini öğrenen Baran, “Ankara merkezli bir şirketin hele de ATO üyesi bir şirketin böylesine çok boyutlu bir sanat alanında başarı elde etmesinden gurur duyduk” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇİZGİ FİLM İHTİYAÇTIR

Çizgi ve animasyon filmlerin, edebiyat, senaryo, ar-ge, resim, karikatür, müzik, grafik tasarım, bilişim teknolojileri başta olmak üzere birçok farklı sanat ve modern bilimi uyum içinde bir araya getirdiğini anlatan Baran, “Ankara çizgi film, animasyon, dizi ve film alanlarında da gelişmekte olan bir il. Üyelerimizin başarıları bizi mutlu ediyor. Hele çocuklara yönelik üretimlerin üyelerimiz tarafından gerçekleştirilmesinden ziyadesiyle memnun oluyoruz. Çocuklarımız izledikleri çizgi filmlerden ve animasyonlardan etkileniyor. Bütün hayatlarının şekillenmesinde bu üretimlerin rolü çok büyük. Çocuklarımızın iyi yetişmesi, toplumumuzun kültürünü benimsemesi için çizgi film ve animasyonlarda da yerli ve milli üretim bir ihtiyaçtır ”diye konuştu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.