Eyüp Kara

Eyüp Kara

Hadi hayırlısı

Hadi hayırlısı

Pandemi sonrası normal turizm sezonu açılıyor. Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı ve okullar kapanınca turizm beldeleri yeniden misafirlerini ağırlamak için bütün hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Oteller artık paravanları kaldırıp açık büfe olarak hizmet vermek için gün sayıyor. Bunun yanı sıra özel plajlarda sezona hazır ve müşterileri için her türlü hizmeti vermek için gelmelerini bekliyor.

Her yıl olduğu gibi yine oradaki esnafın can suyu olan turizm bu sene bayağı bir ses getirecek gibi. Çünkü daha şimdiden fiyatlar tavan yapmış durumda. Her işletme kendine göre bir fiyat belirlemiş durumda.

Önceki gün bir haber dikkatimi çekti. Turizmin gözde merkezi Bodrum’da sezon açılmış ve fiyatlar gerçekten dudak uçuklatıyor. İnsan duyunca kulaklarına inanamıyor inanın. Yani bu sene bayağı tuzlu bir tatil yapacak Bodrum’u tercih edenler.

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da yaz sezonunun başlamasıyla plaj ve otellerde hareketlilik başladı. Hizmet kalitesine göre farklı fiyat tarifeleriyle yerli ve yabancı turistler ağırlanıyor.

Bodrum’da, deniz sezonu başlarken, özel plajlara giriş ücretleri 150 liradan başlıyor, istenilen özel localara göre bu fiyat geçen sene yüksek sezonda olduğu gibi bu yıl da 10 bin euroya kadar çıkıyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 35 ile 200 TL arasında değişiyor.

Düşünün plajda loca kiralıyorsunuz fiyatı 10 bin eurodan başlıyor. Bir lahmacuna 200 lira ödeyeceksiniz insanın aklı almıyor. Yahu bu lahmacunun içinde ne var. Bildiğimiz elli gramı bulmayan et hepsi bu.

Bizde maalesef turizm sezonu yolunacak kaz sezonu olarak görünüyor. Yolun yolabildiğiniz kadar efendiler. Sonra ağlamayın turist yok diye. Çünkü kendi ellerinizle altın yumurtlayan tavuğu kesiyorsunuz.

Düşünün özel bir plaja gidip dinlenmek ve güneşlenmek isterseniz günlüğü 150 liradan başlıyor. Yani bunun içinde yiyeceği ve içeceği yok sadece şezlong parası. Düşünün özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 35 ile 200 TL arasında satışa sunuluyor.

Yani nereden bakarsanız bakın kesinlikle bu fiyat normal değil. İnanın birkaç yıl içinde artık turistte bulamayacaksınız benden söylemesi. Sonra deniyor ki her şey dahil oteller bizim işimizi elimizden alıyor ve onların yüzünden kazanamıyoruz.

Sakın ağlamayın bu durumun sebebi açgözlülüğünüz. On liralık şeyi 50 liraya çıkarırken düşünmüyorsun da neden her şey dahil otellere laf söylüyorsun. Turistte artık akıllındı ve her şey dahil otelleri tercih ediyor.

Adamlar haklı verdikleri paranın karşılığını almak istiyor ve bütün hizmetleri bir yerde arıyor. Bence turizm bölgelerindeki esnaflarımız gerçekten elini vicdanına koyup bir kez daha düşünsünler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi