İhsan Akça

İhsan Akça

Hastalık geçti zannetmeyelim

Hastalık geçti zannetmeyelim

Yurdumuzda kademeli normalleşmeye geçildiği bu günlerde hastalığı yendiğimizi zannederek kendimizi her şeyimizle serbest bırakmayalım. Kurallara muhakkak uymaya devam edelim. Maske takmayı, sosyal mesafeyi ve temizliği ihmal etmeyelim. Bu bela virüsün ne zaman meydana çıkacağını ve kimde olup olmadığını bilemeyiz. O nedenle virüse fırsat vermeyelim. Yapılan bu normalleşmenin kıymetini bilelim. Bilhassa yasaklı günlerde ne kadar acı çeken esnafımızda normalleşmenin kıymetini bilerek hareket etmeleri, işyerlerini bütün kurallara uyarak çalıştırmaları, tekrar gelecek bir sıkıntıdan kurtulmalarını hesaba katarak çalışmaları, ona göre düzenlemeleri şarttır.

 Esnafımızın dolayısıyla halkımızın rahata kavuşmasının devamı için hepimizin kurallara uyması şarttır. Kurallara uymaz, hastalığın tekrar gelmesine fırsat verirsek o zaman alınacak kısıtlamalardan şikayet etmeye hakkımız yoktur. Her ne olursa olsun aşılamanın bitmesine kadar kurallara uyup hastalığın tekrar yayılmasına fırsat vermeyelim. Bilhassa çay ocaklarının önünde sosyal mesafeye uyulmadığı, maske takılmadığı görülmektedir. Onun için çay ocağı işletenler ve bu hizmetten faydalananların alınan kararlara uyması ilerisi için şarttır. Kurallara uyulmaz, hastalığın yayılmasına sebep olunursa, alınacak kısıtlama kararlarından şikayet etmeye kimsenin hakkı olmaz. Onun için -az da olsa- kurallara uymayanları uyarmak hepimizin görevidir.

Hastalık öyle bir bela ki vücudu zayıf olduğu zaman, kurallara uyulmadığını hissettiği zaman ansızın meydana çıkar. Bir kişiye bulaşsa o kişinin kim olduğunu bilemediğimiz için hemen hücuma geçer, virüsünü bulaştırır. Virüs kuluçka dönemini tamamlayınca çevresine yayar. Bunda da kurallara uymayanları çabuk bulur. O bulduğu kişinin vereceği zararı tahmin etmek çok zordur. Neticesi de ya çok ağır geçer ya ölümle son bulur ya da zor bir hastalık dönemi geçirmesine sebep olur. İşte bu zarar umursamaz davranıp kuralları hiçe sayanlardan kaynaklanır. Kurallara uyalım, bilim adamlarımızın tavsiyelerini harfiyen yerine getirelim. Böylelikle hem kendimizi hem ilimizi hem de Türkiye’mizi korona belasından kurtaralım. Kurallara uymazsak ileride gelecek tedbirlerden ne esnafımız ne de vatandaşımız şikayette olmasın. Devletimizin alacağı her karar milletimizin menfaatinedir. Milleti meydana getiren vatandaşlar da üzerine düşeni yapmalıdır. Hem kurallara uymaz hem de şikayetçi olursan bunu anlamak mümkün değildir. Vatandaş olarak görevimizi yapmayı tavsiye ediyor, bütün milletimize sağlıklı günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi