Uğur Böceği

Uğur Böceği

Hayat bayram olsa

Hayat bayram olsa

Hayatın en güzel anlarını saysak. Bunlardan birisi de mutlaka bayramlardır. Bayramlar insanların sevinç dolu anlarıdır. Başından sonuna kadar bir mutluluk rüzgarıdır.

Biz Müslümanların bayramlarından birisi de Ramazan bayramıdır.  Yaklaşık otuz gün tutulan orucun ardından yüce Allah'ımız tarafından insanoğluna/kızına bir mükafat olarak verilmiştir.

İnanan insanların Ramazan ayı içerisinde yaptıkları ibadetler; insanın ruhunda ve bedeninde bir arınmadır. Sağlık durumu müsait olmayanlar içinse oruç tutamadıkları günler için fakir insanlara verdikleri oruç fidyeleri. Oruç tutma sevabını kazandırır.

Bayramlar insanları birleştiren, küsleri barıştıran. Ve hayatın bütün olumsuzluklarına dur diyen; bir kaç günden ibarettir. Ancak o huzuru ve barışı devam ettirmek elbet bizim elimizde.

Hayat denen yolculuk, önümüze bir çok senaryoyu koyar. Bazı anları sevinçli bazı anları hüzünlüdür. Hayat işte!

Hayat her zaman bayram olsa keşke. Herkes dost herkes arkadaş olsa. Kardeşlik dostluk sevgi tohumlarını eksek. Mutluluk fışkırsa, gönül tarlalarımızdan. Gelincikler, güller papatyalar açsa. Çiçeklerin mis kokularını içimize çeksek. Huzur bulsak, dünyamızda her zaman barış güvercinleri uçsa. Birbirimize sevgi ve saygı bağı ile bağlansak. Dünyaya barış gelse, savaşlar olamasa. Çocuklar ağlamasa; dünyada aç açıkta kimse kalamasa. Mutlu olsak hepimiz.

Mutluluk olsun yarınlarımız mutluluk

Huzur dolsun içimize

Yüzümüz gülsün

Çocuklar, anneler ağlamasın

İnsanlar savaşmasın

Tek savaşımız yoksulluk

Kötülüklerle mücadele olsun

El ele tutuşalım

Birlik olup, mutlu günlere

El ele ulaşalım.

 Sözün kaynağı kimdir bilmiyorum ama '' Ben sallama çayı sevmem demleme çayı severim'' Çünkü sallama çay bireyseldir. İnsanları yalnızlaştırır. Demleme çay toplumsaldır. İnsanları birleştirir diye.

O halde hadi çayımız demleyelim. Oturup birlik olalım. Sonra kalkıp çalışmaya devam. Çünkü güçlü bir Türkiye için çok çalışmamız lazım çok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi