Aleyna Erzurumlu

Aleyna Erzurumlu

Hazır giyim aldı başını gitti

Hazır giyim aldı başını gitti

Merhaba, bu hafta yine zam haberleriyle moralimizi bozduk. Özellikle temel gıdanın yanı sıra herkesi ilgilendiren bir konuda hazır giyime gelecek olan yüzde 70 oranındaki zam haberi oldu. Zaten bir çoğumuz eminim şikayetçiydik bu durumdan. Mağazalara gittiğimizde zaten durumun farkındaydık. 100 TL’nin altında hiçbir şey yoktu. Etiketler ateş pahası.

Kırmızı etiket indirim barkodu uygulanmış deniliyor ama baksan yine dudak uçuklatıcı fiyatlar. Ünlü giyim markaları çeşitli kampanyalar yaparak durumu biraz normalleştirmeye çalışsa da esnaf adı altında geçen mahallelerimizde bulunan küçük çaplı giyim mağazalarındaki satışlar durma noktasına geldi. Bu durumu dolar kuruna bağlayanda var, kıyafet üretiminde kullanılan fabrika giderleri, ip maliyetleri, işçi hakları vs. vs... Durumu özetlemeye yeter.

Normal şartlarda zaten çok pahalı olan giyim sektöründe bundan sonra nasıl olacak kestiremiyorum. Kurban Bayramı’nın yakın olmasıyla beraber tekrardan bir hız kazanacağını düşünüyorum. Çünkü bayram demek özellikle çocuklarımız için bayramlık telaşıdır. Onların tek amacı bayramda hayallerindeki kıyafeti ve ayakkabıyı alıp giyebilmektir. Şimdilerde ise yeni bir furya çıkmış durumda. Belediyelerimizin halk eğitim merkezlerinde verilen dikiş nakış kursları sayesinde terzilik unvanı kazanan kadınlarımız internet satışlarında yer alıyor.

Kendilerine has tasarladıkları ve diktikleri kıyafetleri bizlerin beğenisine sunuyorlar. Gerek büyük sitelerle anlaşarak, gerek sosyal medyada hesap açarak bu durumu idam ettiriyorlar. Bir tanesine denk geldim ve sayfasını inceleme fırsatım oldu. Gerçekten o kadar güzel ve özgün tasarımlardı ki hayran kaldım. Her kesime hitap eden ve gerçekten bire bir satıcıyla iletişim imkanı sağlanması, bedenine ve istediğin tarz tasarıma uygun yapılması güzel bir avantaj. Bu şartlar altında ikinci el kıyafet satışları zaten patladı. İlerleyen günlerde daha nasıl farklı seçenekler çıkar bilmiyorum. İyi günler dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aleyna Erzurumlu Arşivi