Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Hoş geldin Süper Lig

Hoş geldin Süper Lig

Uzun yıllar sonra Ankara takımlarının olmadığı Türkiye Süper Lig’in 64’üncü sezonu Beşiktaş ile Çaykur Rizespor maçıyla başlarken, gazetemizin bugünkü sayısı baskıya girdiği sırada bu keyifli ve zevkli mücadele devam ediyordu.

Futbolseverler tarafından özlemle ve hasretle beklenen Süper Lig’de 2021-2022 Sezonu perdesi nihayet açıldı. COVİD-19 salgını sonrası uzun bir süre seyircisine hasret kalan statları coşku ve heyecan yeniden sardı. Bu yılda birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlarla futbolseverler yeniden büyük bir coşku yaşayacak.

Uzun yıllar sonra ilk kez Süper Lig’de Başkent Ankara’nın bir temsilcisi yer almayacak. Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü birlikte düşerek ilginç bir rekora ortak oldular. Çünkü daha önce iki Ankara takımı aynı sezon içinde düşmemişti.

COVİD-19 yüzünden iki yıldır seyircisine hasret kalan statlar yeniden seyircisine kavuştu. Fakat bu sezon yeni kurallarla ve uygulamalarla başlayacak olan ligimiz daha da zevkli ve heyecanlı geçecek gibi görünüyor.

Sezonun başlamasına bir gün kala Türkiye Futbol Federasyonu yeni kararlar aldı. Bu kararlara göre yeniden hızlı tırmanan vaka sayıları üzerine yeni bir karar alarak deplasman maçlarına seyirci yasağı getirdi. Takımlar artık sadece kendi evlerinde oynayacakları maçlara seyirci alabilecek.

TFF’nin aldığı devrim niteliğindeki yeni bir kararında Türkiye Kupası’nda bundan sonraki maçlarda takımların deplasmanda attıkları gollerin hiçbir önemi olmayacak. Artık deplasmanda atılan golün avantaj sayılmayacağı resmileşti.

Buna göre takımlar mutlaka kazanmak için sahaya çıkacak artık gol attım avantajlı bir skorla sahadan ayrılıyorum olayı tarihe karıştı. Takımlar ilk maçta alınan sonuca göre ikinci maçta da mutlak galibiyet üzerine planlarını kuracak.

Maçlara deplasman takımlarının seyircisinin alınmaması futbolseverleri üzse de hiç yoktan iyidir demekte fayda var. En azından maçlar seyirciyle daha coşkulu, daha heyecanlı ve daha zevkli geçecek orası kesin. Neyse buna da şükür diyelim. Çünkü bu sene de maçların seyircisiz oynanma ihtimalini göz ardı etmemek lazım.

Türkiye Futbol Federasyonu 2021-2022 sezonu öncesi yaptığı toplantıda aldığı kararla Süper Lig’in 13 Ağustos'ta başlayıp, 27 Aralık'ta ilk yarı sona ereceğini, ikinci yarının da 7 Ocak ta başlayıp 22 Mayıs'ta tamamlanacağını duyurdu.

HİÇ DÜŞMEYENLER

Futbolumuzun asırlık çınarları ve efsaneleri üç büyükler olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bugüne kadar Süper Lig’de küme düşmedi. Bu takımlar 1959 yılından beri ligde hiç küme düşmeyen takımlar olarak dikkat çekiyor.

LİGDEN DÜŞENLER

Spor Toto Süper Lig 2019-2020 Sezonunda pandemi nedeniyle küme düşme kaldırılmış ve ligimiz 2020-2021 sezonunda 21 takımla oynanmıştı. Sezon sonunda dört takım küme düşmüştü. MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Yukatel Denizlispor lige veda eden takımlardı.

LİGİN YENİLERİ

Bu sezon TFF 1. Lig’den Süper Lig’e Adana Demirspor, Giresunspor ve Altay yükseldi. Adana ekibi 26 yıl sonra Süper Lig’de mücadele edecek. Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Giresunspor 44 yıl sonra bu ligde yarışacak. Altay ise 18 yıl sonra Süper Lig’e çıkma başarısı gösterdi.

İLK DERBİ 13. HAFTADA

Ligde ilk derbi müsabakası, 10. haftada Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak. 13. haftada Galatasaray ile Fenerbahçe, 17. haftada ise Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Ayrıca, ligin 4. haftasındaki Trabzonspor-Galatasaray, 9. haftasındaki Trabzonspor-Fenerbahçe ve 12. haftasındaki Beşiktaş-Trabzonspor müsabakaları da ligin öne çıkan diğer mücadeleleri olacak. Süper Lig'de 6, 18 ve 22'inci haftalarda ise maçlar hafta içi oynanacak.

İLK HAFTANIN PROGRAMI

Süper Lig’de sezonun ilk haftasının programı da belli oldu. TFF’den yapılan açıklamada program şu şekilde; Giresunspor-Galatasaray; Fatih Karagümrük-Gaziantep; Beşiktaş- Çaykur Rizespor; Yeni Malatyaspor-Trabzonspor; Fraport TAV Antalyaspor-Göztepe; Sivasspor-İttifak Holding Konyaspor; Adana Demirspor-Fenerbahçe; Medipol Başakşehir-Alanyaspor; Altay-Kayserispor ve Atakaş Hatayspor-Kasımpaşa

Bütün takımlarımıza centilmence ve sağlıklı bir sezon diliyorum. İnşallah pandemiyi kısa sürede yeneriz ve statlarımız tamamen dolar coşku ve heyecan yeniden doruğa çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi