Bahattin Demiray

Bahattin Demiray

Hoş gelmişsin Şehr’i Ramazan

Hoş gelmişsin Şehr’i Ramazan

Hoş gelmişsin Şeh’ri ramazan Hayırlara vesile olsun…

ALLAHIM Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan,  İslam olan Müslüman aleminin yeniden bir uyanışa vesile olan bu hep birlikte karşılamaktan mutluluk ve huzur duyduğumuz Ramazan ayınızı kutluyoruz.

İnsan sevdiği ile beraber kalbinde iyi ile kötü kişileri sevmesi ve onlarla beraber olması, temiz ile pisliği karıştırması gibi olup, sonuçta karışım pis olur.

Bir insan, hem Peygamber efendimizin, ahlakını ve hadislerini hem de Ebu Cehil'in iki kadını sevse bir kalpte iki sevgi olmaz. Sonuçta tercihini Cehennem ehli yönünde yapmış olur. Sahabeden biri Sevgili Peygamber efendimiz a.s. gelerek kıyamet ne zaman kopacak diye sordu. Peygamberimizde : "Kıyamet için ne hazırladın ki onu bekliyorsun" deyince, o sahabi dedi ki: "Ya Rasûlullah, ben çok namaz kılan, çok oruç tutan ve çok çok sadaka veren biri değilim. Fakat Allah ve Rasûlünün sevgisi kalbimdedir." Bunun üzerine: “Kişi sevdiği ile haşr olunacaktır, kişi kimi severse kıyamette onunla beraber olacaktır” buyurmaktadır. İyilerle beraber olabilmek için, onların, iman, itikat, ibadet, ahlak, ihlas ve sadakat gibi güzel vasıflar üzerine hayatını inşa eden, Yüce Allah’ın rızasını kazanma yönünde olanlar ile olma bizi cennet ehline adayı eder. Bir kimse, salih bir mümini sever, onun gibi itikada sahip olup, onun gibi amel işlemeye gayret eder, Allah dostlarını dost, Allah düşmanlarını da düşman bilirse, ahrette sevdiği kimse ile birlikte Allah’ın rızası sonucu Cennette olunabilir. Allah korusun, İslam’a ve nefsinin hastalıklarına karşı duyarsız, anne veya babasının gayri Müslim olması, kendisinin imana dair amelleri yapmaması veya tahkiki olmayan taklidi imanı ile fitne ve fesadına alet olan, O’nun istediklerini yapan kişiyi sevme sonucunda, cehenneme gitmek hiç de ihtimal dışı değildir. “Olur mu öyle şey?” demeyin, olabilir. Sevginin gözü kördür derler. Kişi, kalkar Allah'ın sevmediği bir insanı sever ve onun taraftarı olursa. Onca yaptığı Salih amellerini de terke ederek, O’nun gideceği yere gider. Haşr suresi 7 ayetinde; “… Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir” ayetini yalan saymıştır. Bir kimse de hem Müslümanları, hem de gayrimüslimleri sever, gayrimüslimlerin itikatlarını beğenirse, gayrimüslimlerle birlikte Cehenneme gider. “Kişi sevdiği ile birlikte olur” demek, sevdiği kimsenin derecesine kavuşur demek değildir. İyileri sevdiği için, Cennette onlarla birlikte olur. Herkes imanının parlaklığına, kuvvetine göre farklı derecelerde ahrette bulunur. Demektir. Allahü teâlâ, c.c. “Benim için birbirini seven, benim için toplanıp dağılan, benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirine yedirip içiren kimseleri severim” buyurdu.) [İ. Malik] (Kıyamette Arşın gölgesinde bulunacak yedi sınıf kimseden birisi de Allah için birbirini seven, Allah için toplanıp Allah için dağılan kimselerdir.) [Buhari]Cennette olunabilir demek; Dünyadan sonraki yolculuk çok uzundur. O uzun sefer için, yol azığı olarak, salih amel, nefsin arzularına cihat, itikaf, ihlas, ibadet, zikir, hayırda yarış, Yüce Allah’ın rızası ile haram ve şüphelilerden ve günahların geldiği yerlerden sakınmak  gerekir. Cennete kavuşacağını zanneden, diliyle söyleyen ya da ibadetleri ve amellerini riya ederek yapan, ayet ile hadise duyarsız olan hayale kapılır.

Öyle ise Allah'ın sevdiklerini sevelim ki, onunla birlikte olmaya samimi olarak burada gösterelim.

Ahirette Bir yersiz, inat ve tutkumuzun sonucu sevgi kurbanı ve hissine mağlup, kötü duygulu imandan nasibini almamış bir insanla sonsuza kadar olmayalım. Allah sağlık sıhhat afiyet huzur mutluluk versin inşallah…

Selam ve duayla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demiray Arşivi