Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

İdare ettiler

İdare ettiler

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Cuma akşamı oynanan İstanbulspor ile Trabzonspor karşılaşması ile resmen başladı. Bu sene de futbolseverleri heyecan dolu bir sezon bekliyor. Tatlı ve güzel başlayan sezon inşallah tatlı ve güzel bir şekilde biter.

İlk hafta üç büyük takımımız Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor sahne aldı. Fenerbahçe ile Ümraniyespor maçı köşe yazımın da içinde bulunduğu gazetemiz baskıda iken oynanıyor olacak. İnşallah keyifli bir maç izliyor oluruz ama öyle olacağını tahmin ediyorum.

Gelelim sezonun açılış maçına. Son şampiyon Trabzonspor deplasmanda Süper Lig’in yeni temsilcisi İstanbulspor karşısında zorlanmadan 2-0 galip ayrılarak sezona hem üç puanla hem moralli başladı.

Bordo mavililer henüz transfer yapamayan ve bu sene düşme adayı ilk takım olarak karşıma çıkan İstanbulspor önünde aman aman bir futbol oynamadı fakat oynadığı futbol kazanmasına yetti de arttı bile. Anthony Nwakaeme’nin takımdan ayrılması bence Trabzonspor’a yaramamış onu söyleyebilirim.

Cumartesi günü Beşiktaş sahne aldı. Yenilenen kadrosu ve yeni transferleri ile neler yapacağı merak konusu olan siyah beyazlılar arzulu ve istekli olmasına karşın çok etkili değildi. Buna karşın transfer tahtası kapalı olan Yukatel Kayserispor iyi mücadele etti, iyi dayandı fakat 10 kişi kalmaları sonrası yorulunca İstanbul’dan puansız döndü maalesef.

Siyah beyazlılarda takımın iskeleti komple değişti. Geçen yılki kadrodan dört futbolcu ile çıktığı Kayserispor maçında ilk yarıda ortaya konulan futbol hayal kırıklığı diyebilirim. Ne organize bir atak ne organize bir gol girişim hiçbirini göremedim.

İkinci yarıda Georges-Kévin N'Koudou oyuna girince maçın şekli değişti. N’Koudou takımını hücuma çıkardı, gol pozisyonuna girmesini sağladı kısacası Kayserispor’un tıkır tıkır işleyen oyun düzenini bozdu.

Neticede Beşiktaş çok zorlandığı maçta yine Süper Lig’in en değerli oyuncusu konumunda bulunan Rachid Ghezzal’ın uzatma dakikalarında attığı muhteşem golle zorlu mücadeleden 1-0 galip ayrılıp haftayı üç puanla kapatmasını bildi.

Süper Lig 2021-2022 Sezonunu hayal kırıklığı ile kapatan Galatasaray yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde lige üç puanla başladı. Nuri Şahin yönetiminde ortaya koyduğu futbolla büyük beğeni toplayan Antalyaspor karşısında ölüp ölüp dirilmesine karşın biraz da şansının yardımıyla haftayı 1-0 kazanarak haftayı üç puanla kapatmasını bildi.

Antalyaspor gerçekten iyi oynadı ve Galatasaray’a bir pozisyon dışında gol fırsatı vermedi. İlk yarıda birde penaltı kaçıranı Antalyaspor uzatma dakikalarından savunmasının büyük hatasının bedelini evinde yenilerek ödedi.

Antalya’nın sıcağında ortaya konulan güzel futbol yoktu ama keyifli bir mücadele vardı. Her iki takımında mücadelesi alkışa değer. Galatasaray mücadelenin son anlarından Bafétimbi Gomis’in şık plase vuruşu ile haftayı üç puanla kapattı. Fakat bu futbol beni pek tatmin etmedi. Kısacası takıma yeni katılacak oyuncularla bu futbol başka boyuta evrilir mi bunu bekleyip göreceğiz.

Galatasaray kazanmasını bildi ve haftayı üç puanla kapattı. Neticede lige iyi başlamak, üç puanla başlamak güzel. İlk haftadan daha bazı felaket tellalı yorumcular iş başına geçtiler bile. Yok şu takım böyle mi oynar, yok yok takım daha hazır değil daha neler neler. Yahu bekleyin biraz aceleniz nedir? Daha sezon başı hava sıcaklıkları 45 dereceleri görüyor birkaç hafta geçsin sonra karar verirsiniz zahmet olmazsa.

Ligdeki diğer maçlara gelecek olursak Adana Demirspor bu sene de ligin korkulu ekiplerinden birisi olacağı kesin. Lacivert mavililer gerçekten güzel futbol oynuyor ve yine ligin üst sıralarını zorlayacak gibi görünüyor. Güneyin güçlü ekibi deplasmanda Bitexen Giresunspor’u 3-2 yenerek ilk haftayı galibiyetle kapattı.

Vavacars Fatih Karagümrük ile Alanyaspor arasındaki mücadele gerçekten çok keyifliydi. Her iki takımda açık bir futbol oynadı ve mücadeleyi izlemeye gelen taraftarlar güzel futbol izledi. Deplasmanda 4-2 galip gelen Alanyaspor bu sezon bütün takımların korkulu rüyası olacak gibi görünüyor.

Cumartesi gününün önemli maçında iki Anadolu ekibi Demir Grup Sivasspor ile Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Sivas’ta karşı karşıya geldiler. Her iki takımın mücadelesi vasatı aşmadı desek abartı olmazı. Neticede mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi ve Sivas’ta puanla paylaşıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi