Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

İkisi de idare etti

İkisi de idare etti

Spor Toto Süper Lig’in 9’ncu haftası geride kalırken iki Ankara temsilcisinden Osmanlıspor evinde oynamanın verdiği avantajı iyi kullanıp galip gelirken, Gençlerbirliği deplasmanda avantajlı skoru yakalamasına karşın beraberlikle yetindi.

Sıkıntılı günler yaşayan iki Başkent ekibi ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veriyor. Gençlerbirliği 8 puanla 16. sırada, Osmanlıspor 7 puanla 18. sırada bulunuyor. Yani anlayacağınız ikisi de zor bir dönemden geçiyor. İnsanın aklına nerede geçen sene ki Osmanlıspor ve Gençlerbirliği demek geliyor.

Çünkü iki takımda geçen sene aldığı başarılı sonuçlarla ligin istikrarlı takımlarından ikisiydi ve ortaya koydukları futbol beğeni topluyordu. Fakat 2017-2018 sezonuna başlayınca işler değişti ve iki takımda hoca değiştirdi iki takımda kadrolarını yeniden baştan aşağı değiştirdi.

Hal böyle oyunca hem teknik adam değiştireceksin hem de kadro değiştireceksin bu işler ha diyince oluyor ve biraz zaman, biraz sabır istiyor. İki takımımızda toparlanma sürece içerisinde bunu açıkça görüyoruz. Fakat ikisinin de sıkıntısı deplasmanda bir türlü istedikleri sonuçları alamamaları.

Gençlerbirliği geçen haftanın büyük sükse yapan takımı Teleset Akhisar Mobilya deplasmanına çıktı. Ortaya koyduğu futbolla ilk yarıda maçın tek hakimiydi üstelik ilk yarıyı 2-1 önde kapatmış ve ikinci yarıya moralli başlama şansını da eline geçirmişti.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte yine bildik Gençlerbirliği vardı sahada. Bastıran, pres yapan, rakibini kovalayan ve bunun sonucunda gelen üçüncü golle birlikte 3-1 öne geçmesine bin pişman oldu. Yine maçın hakemleri ortaya çıktı ve Gençlerbirliği’nin önünü kesti. Verdikleri penaltılarla maçın kaderini değiştirdiler vermedikleri kırmızı kartla Gençlerbirliği’nin işini zorlaştırdılar.

Neticede Gençlerbirliği hiç yoktan iyidir diyerek deplasmandan 1 puanla dönerek ilerisi için umut ve ümit taşıyacak bir puanla haftayı kapattı. Kısa günün karı iyidir en azından bu puan belki Gençleri sezon sonunda ligde bırakacak kimbilir.

Gelelim Osmanlıspor’a onlarda deplasman fakiri evinde ikide iki yaparak ligde kör topal devam ediyor. Evinde oynadığı futbolla kolay kolay kaybetmeyeceğinin sinyallerini veriyor mor sarılılar fakat onlarında günü gününü tutmuyor. Bir bakıyorsunuz ilk yarı kötü ikinci yarı toparlanıyorlar.

Bu hafta Osmanlıspor evinde kendisi gibi sıkıntılı durumdaki Kardemir Karabükspor’u konuk etti. İlk yarıyı 2-0 veya 3-0 yenikte kapatabilirdi. Dua etsinler ki Karabüklü oyuncular beceriksiz çıktı da imdadına mor sarılıların devre arası yetişti.

İkinci yarının başlaması ile birlikte ilk yarıdaki silik Osmanlıspor gitmiş bambaşka bir takım gelmişti. Ortaya konulan futbol alınan farklı galibiyet ilerleyen haftalar için de umut oldu mor sarılılara. Çünkü ligin ilk yarısının neredeyse ortasına geldik takımlar arasında kopma yok ve bu aslında iyi bir durum. Eğer puan olarak alt sıralardaki takımlar birbirinden koparsa sonra toparlamak daha da güç olur.

Osmanlıspor evinde kazandı rahat bir nefes aldı diyelim. Bakalım bu hafta deplasmanda kendisi zor durumdaki Atiker Konyaspor karşısında nasıl bir Osmanlı izleyeceğiz onu merak ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi