Eyüp Kara

Eyüp Kara

İkisi de kayıp

İkisi de kayıp

Başkentin Spor Toto Süper Lig’deki iki temsilcisi haftayı yenilgiyle kapattı. Osmanlıspor sahasında ligden düşmeme mücadelesi veren Gaziantepspor’a 2-0 yenilirken, Gençlerbirliği İstanbul’da ligin lideri Beşiktaş karşısında ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadeleden 3-0 yenik ayrılarak haftayı yenilgiyle kapatan ikinci ekibimiz oldu.

Osmanlıspor ve Gençlerbirliği’nin ortaya koydukları futbol hayal kırıklığı yaratırken düşme potasının hemen üstünde yer alan iki Başkent temsilcisinde düşüş sürüyor. Ligin ilk yarısını 26 puanla 6. sırada tamamlayan Osmanlıspor ikinci devrenin ilk 10 haftasında sadece 5 puan alarak 12. basamağa kadar geriledi.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkarak 32 takım arasına kalma başarısı gösteren ve oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan mor sarılılar ikinci yarının başlaması ile birlikte bir türlü maç kazanamama stresine girdi. Hal böyle olunca teknik direktör Mustafa Reşit Akçay istifa etmek zorunda kalmıştı. Hamza Hamzoğlu’nun göreve gelmesiyle yeni bir çıkış yakalaması beklenirken yine yenilmekten kurtulamadı. Bunda belki de Osmanlıspor’un yoğun maç temposunun da etkisiyle ikinci devre yorgun düşmesi büyük etken oldu demek daha doğru olur.

Osmanlıspor’un biran önce toparlanması lazım yoksa iş işten çoktan geçmiş olur. Ligin boyu giderek kısalıyor ve ligin altı kazan gibi kaynıyor. Hangi takımın düşeceğini, hangi takımın kalacağını kestirmek şimdiden zor. Osmanlılar eğer bu işi hafife alırsa bir düşer bir daha çıkması mümkün olmaz.

Gençlerbirliği’de aynı durumda. Bir kazanıyor bir kaybediyor yani onunda ne yaptığını tam olarak anlamak mümkün değil. Beşiktaş karşısında ilk yarıda sadece savunma yaparak, sert oynayarak kazanmak mümkün görünmüyordu. Çünkü takımın bu maçı kazanamayacağı ilk yarının sonunda kendini göstermişti. Takım atağa çıkamıyor ve gol pozisyonu bulamıyordu. Sadece 1 tane gol girişimi o kadar.

Maçın 90 dakikalık bölümüne baktığımızda Gençlerbirliği’nin 1 buçuk gol pozisyonu var veya yok. Şimdi bu takım nasıl galip gelecek ve nasıl puan toplayacak. Gençlerbirliği biraz daha rahat konumda fakat onunda işi garanti değil. Üst üste kaybedilecek iki maç takımın birden ligin alt sıralarında olmasına neden olur ki bunu hiçbir Başkentli istemez.

Her iki takımımızda gerçekten kayıpları oynuyor. İkisi de akıllarını başlarına alıp işin ciddiyetinin farkına varmaları gerekiyor. Ligin bitmesine az bir zaman kaldı ve iki takımımız birden düşerse hiç şaşırmam bunu da söylemiş olayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi