Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

İntikam

İntikam

“Allah azizi-ün züntikamdir” ayeti var. En büyük intikam alıcı Allah’tır. Mağdur, zarara uğramışların karşılarındakilerden bunun bedelini istemeleri haktır. Ancak affetmek en büyük liyakattir. Bu günlerde gerek yazılı basında gerekse sosyal medyada yüz kızartıcı, sahibinin sesi intikam çığlıkları var. Bu çığlığı atanlar da güya dindar kesim. Bir Akit yazarı tutuklanan paşalar için” rütbelerini geri almak yetmez isimleri de silinsin” diyor.

Bu paşalar sekseni devirmiş aklı şuuru yerinde mi tereddütlü bir durumda olan insanlar. Çetin Doğan’ın birinci ordu komutanıyken söylediği ve uyguladığı iddia edilen “güneydoğuya Sünnileri gönderin” sözü kadar kötü bir söz olmamasına rağmen bunu tutuklamak adam yerine koymaktır. Hem Erbakan Hocayı ev hapsine almak affetmek varken bu ne idüğü belli adamlara bunu yapmamak onları değerli saymak anlamına gelmez mi? Baykuş sesleri sizi adaletten hakkaniyetten ve geçmişteki uygulamalarınızdan uzaklaştırmasın.

Sosyal medyadaki ağız dalaşı da çok tehlikeli bir boyutta. Güya pelikan gurubu FETÖ’den içeride yatanları boşu boşuna beslemeyelim onları zehirleyelim, hatta ucuz köpek zehri ile dedikleri naklolunur. Ne kötü bir intikam duygusu. Onlardan birisi de “yarın iktidar değişirse kim kimi zehirliyor görürsünüz” mealinde sözler sarf ediyor. İkisi de dindar gurup. İkisi de din üzerinden hayat bulan gurup. Bu intikam duygusu düşmanlığı beraberinde getirecektir mutlaka. İnşallah her ikinize Allah bu fırsatı vermez.

İntikamcı anlayışı reddettiğimiz gibi intikam naralarını da baykuş sesi kadar kötü addediyoruz. Yaşasın Allah’ın nizamında karşılığını bulan intikam ve diyet anlayışı! Diğerleri fasa fiso.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi