Dr. Mevlüt Şahin

Dr. Mevlüt Şahin

İşi ehline vermek

İşi ehline vermek

Merhaba değerli okuyucular.

Yaklaşık bir yıl öncesine kadar bu köşede değerli dostum Enver BALTAŞ yazıyordu. Yine aynı isim altında bundan sonra bilgi, düşünce ve görüşlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Allah (C.C) hayırlara vesile etsin inşallah.

Köşemizin başlığı gerçekten çok anlamlı. Böyle bir başlık altındaki köşeyi hakkıyla doldurabilmekte kolay değil. Bu ağır mesuliyetin yükünün altına girip girmeme konusunda çok düşündükten sonra, tarımsal konularda ehil kişilerden birisi olduğumu düşündüğüm için yazmaya kara verdim. Çünkü Tarım Bakanlığına bağlı Araştırma Enstitülerinde 3 yıl Bölüm Başkanlığı, 11 yıl Müdür Yardımcılığı ve 4 yılda Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yaptım. Toplamda 31 yıllık kamu hizmetim oldu. Bu sürenin 27 yılı arazide ve sahada teknik personel (bitki ıslahçısı) olarak görev yaptım. 4 adet çeltik çeşidi ıslah ederek tescil ettirip Ülkemiz Tarımına kazandırdım.

Ehline sormak, işi ehline vermek neden önemli?

Neden önemli olmasın ki?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) “Din ve dünya işleri, ehliyetsiz adamlara verildi mi kıyameti bekle” buyurmuştur. (Riya’z üs Salihin:1869).

Ehil olmayanların sorumluluk alması, ehil olan insanlara danışılmaması, ehil olmayan insanlarla istişare yapılmaması hep felaketlere huzursuzluklara neden olmuştur.

İşinde ehil olmayan bir çoban, sürüsünü kurda kaptırır. Ticaretten anlamayan bir esnaf iflas eder. Mesleğini iyi bilmeyen bir doktor hastasının ölümüne sebep olabildiği gibi, tarımı iyi bilmeyen ziraatçıda bitkilerin ölümüne çiftçilerin tarımdan uzaklaşmasına bile sebep olabilir.

İsterseniz Rabbimizin (C.C) ilahi ikazına yer vererek bu yazımızı tamamlayalım. (Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Mevlüt Şahin Arşivi