Süleyman Göksu

Süleyman Göksu

İskenderun 82 nolu plakaya hazır

İskenderun 82 nolu plakaya hazır

İskenderun ülkemizin en büyük ilçelerinden birisi. Konumu ve ekonomik yapısı nedeni ile il olma şartlarına haiz. İskenderun, Dörtyol, Payas, Erzin, Belen ve Arsuzlu vatandaşlarımız İskenderun'un il kategorisine geçmesi için söz birliği yapmışlar, İskenderun'un 82. il olması için gayret gösteriyorlar. 6 ilçede kamuoyu oluşmuş durumda. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik içerisinde üzerlerine düşen görevi yerine getiriyorlar. Heyecanla Ankara'dan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar.

İl olma durumunda resmi bina sıkıntısı yok, sadece tabelalar değişecek. Hatay'ı şimdiden kardeş ve komşu şehir olarak ilan ediyorlar. Takdir edersiniz ki, Antakya yukarıda isimlerini belirttiğim ilçelerimize uzak sayılabilecek mesafede. Vatandaşlarımızın işleri olduğunda Hatay il merkezine gidip gelmeleri bir günlerini alıyor. Bu durum, hem zaman ve maddi kayba sebep oluyor. Hatay merkezden hizmet konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrı illerin oluşması ile alanın daralması neticesi hizmet kalitesinin artacağı muhakkak. Dağın öte yüzü beri yüzü söylemleri böyle bir durumda kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

İskenderun'un il olması için yapılan çalışmaları alkışlıyoruz. Hatay büyükşehir olmaya devam etsin, İskenderun il olsun. Bu işin Mimarı İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı'yı destekliyoruz.

Hatay'da bizim, İskenderun'da bizim. İskenderun'un il olması sevdamız bizim.

İskenderun il olsun. Hatay kazansın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Göksu Arşivi

Cennet

17 Kasım 2021 Çarşamba 00:03