Uğur Böceği

Uğur Böceği

İslam dini insanlara öldürün demez aksine men eder

İslam dini insanlara öldürün demez aksine men eder

 

Örgüt zavallı kadına; ne yapacağını tek tek anlatarak; caniliği ruhunun derinliklerine kadar işlemişlerdi. Güya İslam dini adına; bir yeri bombalayıp oradaki insanları öldürecekti. Aslında birileri İslam dinini ona yanlış anlatmıştı. Aklı başından gitmiş. Mecnun bir hale dönmüştü.

Hiçbir uhrevi din hiçbir kimseye insanları öldür demez; aksine men eder. Hele ki! İslamiyet insanı çok değerli kılar.

Zavallı kadın din uğruna çarpışıp cennetin kapılarını açacağım derken cehennemin ortasına düşecekti; haberi yoktu. Bomba düzeneğini evine kadar getirmişti.  Bombayı evinde ayarlayıp, kendisine söylenen yere gidip ertesi günü insanların kalabalık olduğu bir mekânı patlatacaktı. Bu iş çok zordu; birde onun kadın olması onu daha da duygusal yapmıştı. Öldürecekleri insanları Müslüman görmüyor. Sadece kendi gibi düşünen insanları Müslüman görüyordu. Cihat yaptığını zannediyordu.

Akşam olmuştu. Eline tutuşturdukları adreste kendisini patlatıp, hem kendi hayatına, hem de orada bulunanların hayatını bitirip. Kendi cennetinin anahtarını alacaktı. Aklından böyle geçiriyordu. Elinde o çevrelere ait çekilmiş video görüntüleri vardı. Gideceği yerleri daha önceden örgüt videoya çekmiş ve ona vermişti.

Üst komşuları ve ev sahibi amcada hanımına Amca-Bu kızın sesi çıkmıyor hanım. Yemekleri al ve aşağı gidelim. Kocası da yok başka şehre gitti. Hem o kızda yesin. Akşama kadar çalışıyor. Zavallı kız dedi.

Kız ise komşularının geleceğinden habersiz olay yeri videolara bakıyordu. Bu ara zil çaldı. Apar topar videoyu kapatıp; kapıyı açtı. Üst komşusu ve ev sahipleri oturmaya ve yemek yemeye gelmişlerdi. Çünkü ellerinde tencereler vardı. Ellerinden hemen tencereleri aldı neden zahmet ettiniz amca, teyze ne gerek vardı dedi. Sonra kadın kızım;

Teyze-Alelacele çıktık. Benim durdurmadı amcan kız yalnız ayranı da aşağıda o yapsın. Hadi gidelim dedi de başka bir şey demedi.

Sonra kız gülümsedi. Kız içeride ayranı yapıp sofrayı hazırladı. Hep beraber yemeklerini yemeye başladılar. Bu ara adam

Amca-Kızım şu haberleri bir açar mısın? Memlekette neler oluyor bakalım dedi.

Kız-Tabi Ki! Amca ne demek deyip haberleri açtı.

Haberlerde terörden bahsediyor. Şehitlerimizin olduğunu anlatıyordu. Yine bir yerlerde; anaların, babaların, gelinlerin, gözü yaşlı çocukların canı yanmış. Cenazeler kalkıyordu. Amca ve teyze ağlıyordu.

Amca-Görüyorsun kızım bu insanlar böyle terör ne kadar kötü bir şey. Can yakmak ne kadar kötü! Bak biz seni şuracıkta seni yalnız kaldı diye! Üzülüyoruz. Halbuki! Kocan başka bir vilayete çalışmaya gitti. İnsanlar canavar olmuş. Geçen gün televizyonda seyrettin mi? Biri canlı bomba olmuş kendini patlatmış. Güya din adına yapıyor. Din öyle demez ki!

Kız-Din öldür demez mi?

Amca-Tabi ki! Demez kızım. Sana Yüce kitabımız Kuran-ı kerimden bir ayet okuyayım da dinle. 

“…Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır.” (Mâide, 5/32)

Bak burada bozgunculuk çıkaran falan diyor ya! Bunu da ancak adalet yani mahkemeler tayin eder. Suçunu tespit eder ve ölüm kararı ancak o zaman verilir.

Suçlu veya suçsuz bir insanın canını almak, bir başka insana düşmez. Haramdır.

Allah bizi can alanlardan değil can kurtaranlardan eylesin.

Deyince karısı da "amin" dedi. Kızda komşu teyze dediği için "amin" dedi. Sonra adam sözüne devam etti.

Kızım birde yaptıklarına cihat diyorlar. İnsanı dinden imandan çıkaracak bunlar ya!

Kız - Cihat ne amca peki!

Cihat savaş değildir, aslında. İlimde fende ileri gidip, Müslüman olmayanlara karşı o zaman güçlü olmak için mücadele anlamınadır; Cihat.

Kız o kadar şaşkın şaşkın dinlemişti ki! Öğrendiklerinin tam aksini duymuştu. İçinden; eğer amca doğru söylüyorsa. Ben direk katil olur cehenneme giderim dedi. Kızın şaşkın hallerini gören 

Amca - Hadi kızım sen yoruldun sanırım. Rengin birden bire gitti. Bir çay koyda içelim biz erken kalkacağız. Malum namazlarımızı da kılmadık. Yarın sabah namazını da kaçırmayalım değil mi?

Kız - Tamam koymuştum zaten; birazdan getiririm.

Dedi; misafirlerini ağırladı. Onları göndermek için bir an önce hızlı hızlı hizmet etti. Onlar gider gitmez, insan canı almak konusunda Kuran-ı kerimdeki bütün ayetleri inceledi. Ve ertesi gün o yeri bombalamak yerine, emniyete gitti durumu anlattı.

“Ben bilmiyordum pişmanım ama terör örgütü beni yaşatmaz” dedi. Devlette onun kimliğini değiştirdi. Yüzüne estetik yaptırdı. Birde iş bulmasına yardımcı oldu. Şimdilerde zaman zaman kızın aklına geliyormuş. O gün amca ve teyze gelmeseydi. Ben oradaki insanları bombalasaydım. Neler olurdu neler deyip ağlarmış.

Yazdığım tamamen hayal ürünüdür. Ancak gerçek olan bir şey var ki! Masum olan veya olmayan insanların canlarını almak; bizlerin görevi değil mahkemelerin yargılama sonucu aldığı bir karardır. Gerçi idam bile şu anda kanunlarımızda yok bile. Karıncayı bile incitmeyen bir peygamberimiz varken. İnsan öldürmek ne demek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi