Bahattin Demiray

Bahattin Demiray

İslam’ı yaşıyor muyuz?

İslam’ı yaşıyor muyuz?

Müminler arasında olduğu halde duygularının, nefsinin arzularının, şeytanın vesvesesinin ve çevrenin etkisiyle beş kişide ebedi cehennemdedir. Altıncı olmama endişesini her zaman yaşamak gerekir.

......Birincisi Şeytan ibadetleri ve her türlü görevi mükemmel tek hastalığı var ben ateşten yaratıldım diyerek ırkçılığını ilan etmiştir. Bugün ırkçı partiler de onun hastalığına düşmemizi sağlayan bir haldir. Zaten o partilerin liderlerinden biride benim İslam diye davam yoktur diye dediği videosu da internette vardır. İkincisi Kabil Hz. Adem a.s.’nın oğludur yanındaki kızı isteyerek dünyaya tercih etmesidir. Üçüncüsü ise, Karun mal biriktirmek faizcilik ve tefecilik yapmasıdır. Dördüncüsü ise Araf suresinde her duası kabul olan ve sistemin adamlarına yaranmak için Hz. Musa a.s. ve askerlerine beddua eden dili sarkan veli Blaum Baura’dır Beşincisi ise, Sevgili Peygamber Efendimizin sahabesi olan Salebe’dir. Efendimize zengin olayım dua et diyen zenginliğin ona fayda getiremeyeceğini söylediği halde. Israrla isteyen sonra hayvanlarının sayısı Mekke’nin dağlarını kaplayan Salebe Zekat memurları zekat mallarını almaya geldiklerinde en cesurları alınca ne yapıyorsunuz bırakın onları şu cılızları alın deyip, memurlar da mallara almaktan vazgeçip durumu Efendimize demesi, sonucunda yazık oldu Salebe ye diyor. Daha sonraki yıllarda tüm mallarımı alın dediği halde Hz. Ebubekir ve Hz. Osman’ın Zekatlarını kabul etmemesi de düşündürücüdür.

......Günümüzde laiklık dinle devlet işini ayrı olduğu ideolojik dayatması insanları ayrıştıran bir faktördür. Batı dan çağdaşlık diye alınan yasaların İncil ve Tevrat’a göre düzenlendiği diğer anlamıyla İncil den alınınca çağdaşlık oluyor, Kur’an’dan alınınca şeriat oluru düşünmeliyiz… Merhum Uğur mumcu ise bir panelde "Türk vatandaşı, İsviçre medeni kanununa göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemeleri usulü yasasına göre yargılanan, Fransız idare hukukuna göre idare edilen, İslam hukukuna göre gömülen kişidir” diyor. Ölürken cenaze namazıyla gömülme, askere gönderirken, evlendirirken ve de darda kalınca dualarla yaşayıp da helal ve haramların beşeri ilişkileri Kuran ve Peygamber ahlakıyla yaşamayı istemek yaratılış gereğidir. Yaşama prensibimizin ve yasalarımızın İslam’ın esasları olmayınca vatan için ölene şehit demek garip değil mi?

......İnsanoğlu, bütün kusur ve kabahatlerinin ortaya dökülüp rezil olacağından korkar. En büyük korku da imansız gitme korkusudur. İmansız ölmek korkusu insanın en büyük korkusu olmalı. Mürid, günah işlemekten, arif ise küfre düşmekten korkar. Bu yedi kişi yapığı ibadetleri mükemmel olmasına rağmen bir tane amellerinin kötü olması ile helak oldu. Peygamber yanında olması da onlara fayda vermedi. O halde, her günahtan kaçmaya çalışmalıyız. Torpil değil Yüce Allah c.c.’nin rızasını kazanmak için yalvara yakara Allah’ı ikna etmekten geçtiğini hidayetin ondan gelebileceğini bilmeliyiz. Fırkacılık, filmler, ideolojiler, ırkçılık, şarkılar, televizyon, her türlü oyunlar boş faydasız işler, malayanilikler, bir hikmetle yaratılmış bizlerin bunlara meyil edip etmediğimiz nefsin arzuları olup, imtihan gereğidir.

....... Meryem suresinde: “71 - İçinizden hiçbiri istisna edilmemek üzere mutlaka herkes cehenneme varacaktır. Bu, Rabbinin katında kesinleşmiş bir hükümdür. 72 - Sonra Allah'tan korkup, sakınanları kurtaracağız ve zalimleri de toptan cehennemde bırakacağız.’’ Yüce Yaratıcımız sakınan olmamızı bizden istiyor sakınan olmak demek, Tevbeyi Nasuha sadık olmak, haram ve şüphelilerden kaçınmak şeytanın adımlarına uymamak ve kötü alışkanlıkları ve tutkuları, saplantıları terk etmek gerekir. Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demiray Arşivi