Aysel Ayşe Aygün Özer

Aysel Ayşe Aygün Özer

İslâmiyet ve diğer dinler

İslâmiyet ve diğer dinler

Allahu Teala birdir ona giden yolda birdir din Allahu Teala'yı tanıtan yol olduğuna göre Dünyada tek bir din olması gerekirdi halbuki bugün dünyada birbirinden farklı birçok dinler ve inanışlar mevcuttur Bunların içinde tek Allah'a inanan üç büyük din vardır onlar da Yahudilik, Hristiyanlık ve İslamiyet’tir.

Bu üç dinin hepsi Allahu Teala tarafından gönderilen ilahi dillerdir Yahudilik ve Hıristiyanlık zamanla bozularak değiştirildi aslı yok oldu insanların elinde oyuncak haline geldi Allahu Teala bütün dinleri mesh edip yani hükümlerini yürürlükten kaldırıp İslam dinini göndermiştir.

İnsanlara en son bildirilen İslam dini Allahu Teala'nın Cebrail ismindeki Melek vasıtasıyla Sevgili Peygamberi Muhammed Aleyhisselam'a gönderildiği insanların dünyada ve ahirette rahat ve Mesut olmalarını sağlayan usul ve kurallardır.

Bütün üstünlükler faydalı şeyler İslamiyet'in içindedir.

İslamiyet eski dinlerin görünür görünmez bütün iyiliklerini kendinde toplamıştır İslamiyet'in içinde hiçbir zarar yoktur İslamiyet'in dışında da hiçbir menfaat yoktur ve olamaz.

İslam dininde insanların ilk görevi iman etmektir iman kalp ile inanmak ve dil ile de söylemektir iman etmek bütün insanlara lazımdır dinde en önce lazım olan husus imandır iman Allahu teâlâ'ya ve Peygamber'i Muhammed Aleyhisselam'a inanmaktır.

Bu da onları Sevmek ve sözlerine beğenip kabul etmektir imanın şartları Amentü de bildirilen altı esastır.

Doğru bir şekilde iman ettikten sonra İslamiyet'in emirlerini yapmak ve yasak ettiği şeylerden kaçınmak lazımdır beş vakit namaz gevşek ve tembel olmaksızın seve seve kılmalıdır Ramazan'ı Şerif ayında her gün oruç tutmalı zengin olanlar da her yıl malının zekâtını vermeli ve ömründe bir kere Kâbe-i Muazzamayı hac etmelidir.

Dinde yapılması yasak edilenlerden mümkün olduğu kadar sakınmalıdır Allahu Teala'nın razı olmadığı şeyleri öldürücü zehir bilmelidir kusurlarını düşünüp bunları yaptığına mahcup olmalı utanmalıdır. Pişman olup Üzülmelidir kulluk böyle olur her günahı yaptıktan sonra tövbe etmek Allahu Teala'nın emridir.

Her günahın tövbesi kabul olur tövbeyi şartlarına uygun yapmalıdır bunun içinde Hemen o günahı terk etmeli bir daha işlememeye söz vermelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aysel Ayşe Aygün Özer Arşivi