Ali Aydemir

Ali Aydemir

İsmail Ünlü kimdir?

İsmail Ünlü kimdir?

Bir zamanlar Mucur'da belediye başkanlığı yapmış, Budak Köyünden Ömer ve Fatma'dan olma İsmail ÜNLÜ, 01.07.1897 yılında doğmuştur. Belediye Başkanlığı yapmadan önce nüfus memurluğu ve dava vekilliği yaptığı söylenmektedir. 3 evlilik yapan İsmail ÜNLÜ'nün birinci eşi Atike'den 4 çocuk olmuş. Çocuklardan biri vefat etmiş, diğer 3 çocuk hayattadır.

İkinci hanımı Nazik'ten 5 çocuk dünyaya gelmiş, Diğer üç çocuk hayattadır. Üçüncü eşi İkbal'den 4 çocuk dünyaya gelmiş. Çocuklardan bir vefat etmiş, diğer 3 ü hayattadır. Bana bu bilgileri gönderen, İkbal' in en küçük oğlu emekli öğretmen İsmail ÜNLÜ, 70 yaşında çocukların en küçüğüdür. Halen Ankara'da yaşamaktadır.

İsmail ÜNLÜ, bir trafik kazasında 06.10.1947 yılında hayatını kaybetmiştir. Anlatılanlara göre şoförlüğünü yaptığı Fikret isimli elemanı yanında o zaman ki bir hakimle Kırşehir'e izinsiz olarak gitmek istemiş.

Belediye başkanı olan İsmail ÜNLÜ'de gitmesine izin vermemesine rağmen yola çıkan Fikret'e yetişmek için. Mucur'la Kırşehir arasında ki Atatürk Yolu adı verilen yerde Başkan, resmi arabasıyla Tekren'de kamyonun önüne geçmiş.

Kamyonu durduran ve ayağının birini kamyonun önüne koyan Başkan, hiddetlenerek şoför Fikret'ten hesap sormaya başlamış. Şoför Fikret aniden kamyonu hareket ettirerek İsmail ÜNLÜ'yü kamyonun altına alarak, Belediye Başkanının ölümüne sebep olmuştur.

İki buçuk sene hapis yatan şoför Fikret, sonunda Demokrat Parti zamanında çıkarılan afla serbest kalmıştır.

Bu olay bizlere çocukken rahmetli babam anlatırdı. Eski Belediye Başkanlarımızdan İsmail ÜNLÜ'yü tekrar rahmetle anıyor ve oğlu değerli eğitimci İsmail Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Aydemir Arşivi