Uğur Böceği

Uğur Böceği

İşte şu an! Yaşayabileceğimiz en güzel zaman

İşte şu an! Yaşayabileceğimiz en güzel zaman

Hayat devam ediyor. Zaman geçiyor. Hayatın birçok olaylarıyla zaman, zaman karşılaşıyoruz. Zaman herkesin hayatına ayrı, ayrı senaryoları yazıyor, elbette. Herkes kendi zamanın birer oyuncusu ve kendi yaşamının başrolü olarak yaşayıp tarihe karışıyor. Buda şunu gösteriyor ki hayatımızın evreleri var. Bunlardan en önemlisi ise içinde bulunduğumuz şu an. Yaşayıpta arşivlere kaldırdığımız geçmiş zaman ve planladığımız gelecek zamandır. İşte herkesin yaşamında bu üç evre irademiz ve kaderimizle çok farklı biçimlerde şekilleniyor.

Birincisi anı yaşayıp geçmişi ve geleceği düşünmeyenler. İkincisi geçmişte takılı kalanlar. Üçüncüsü geçmişi düşünmeyip anı yaşamayı bırakıp hayatın gerçeklerini umursamayıp geleceğe dair hayal dünyasında pembe bulutların üstünde gezenler. Pekiyi bunlardan hangisi doğru derseniz bence hepsi yanlıştır. Doğrusu ise geçmişi bilerek geçmişte yaptığı hataları yeniden tekrarlamamak olanlardan ders almalıyız. Anı doya, doya yaşarken geleceği planlayıp hayata umutla bakabilmek. İşte işin doğrusu budur.

Plansız anı yaşayanlar geleceklerini tehlikeye atarlar. Vur patlasın çal oynasın gibi. Geçmişin hesabının içinde kaybolanlar ise kendi iç dünyalarını karartıp çevresini huzursuzlaştırarak anı yaşayamazlar. Zaten geçmişte takılı kaldıklarından geleceği planlamaktan da bihaberdirler. Ya hayal dünyasında yaşayanlar, onlar anı kaçırdıklarından geleceğe dair en ufak bir girişimde bulunmadıklarından oturdukları yerden rüyaya dalan insanlara benzerler. Mesela bir saat sonra yemek yemeyi hayal eden insan an itibariyle yemeği hazırlamazsa aç kalacaktır. Zaman içerisinde o üstünde gezdikleri pembe bulutlar kararacak hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalmaya mahkûm olacaklardır.

O zaman geçmiş geçmişte kaldı deyip ders almalı ama çok fazla kafa da yormamalı. Anı güzel yaşamalı ancak geleceğe güvenle bakabilmek için önümüzde bulunan hayatın güzelliklerine açılan kapılarını açmak için çaba sarf etmeliyiz.

Atalarımız Osmanlı ne kadar dirayetliydi, üç kıtaya hâkimdik deyip övünüp oturursak ilerleyen zamanlarda şu yaşadığımız anımızı bile bulamayız. Ama bizde atalarımız gibi çalışalım yarınlarımız var edelim deyip çalışıp mücadele edersek, işte o zaman yarınların hayallerini gerçekleştirebiliriz.

O zaman anı en verimli bir şekilde yaşarken geçmişten ders alarak ve planlı ve özveriyle çalışarak hayaller kurup umarım geleceğimizi aydınlığa çıkarabiliriz. Çünkü hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Geçmişte ve geleceğin hayallerine takılı kalanlar yolculuğa çıkmış birinin hiç görmediği güzelliklere bakmadan yolculuk etmesine benzer.

Geçmişe takılı kalmadan anı güzel yaşayın yarınlarınızı planlayın. Pişman olmayın. Yok, yine olmuyorsa kader deyip gülüp geçin.  Sonuçta yaşam denen bir senaryonun zamane oyuncularıyız. İşte şu an yaşayabileceğimiz en güzel zaman. Anı kaçırmayın, zamanınızın kıymetini bilin.

Sağlıcakla kalın, mutlu kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi