İYİ Parti 5 belediye başkan adayını daha açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Isparta, Elazığ, Niğde ve Mersin’in belediye başkanı adaylarını açıkladı.

İYİ Parti 5 belediye başkan adayını daha açıkladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında 5 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Akşener, adayları kürsüye çağırarak parti rozetlerini taktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Isparta, Elazığ, Niğde ve Mersin’in belediye başkanı adaylarını açıkladı.

Buna göre,

Isparta’da Av. Gökmen Gökmenoğlu,
Elazığ’da Ali Şekerdağ,
Niğde’de Mümin İnan,
Afyon’da Dr. Mahmut Koçak
Mersin’de Burhanettin Kocamaz,

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı olmak için seçmenden oy isteyecek.

Akşener, partisinin grup toplantısında adayları açıklarken, "Parti rozetini takıyorum ama belediye başkanlığında bu rozetleri çıkaracaklar. Belediye Başkan adaylarımız inşallah Belediye Başkanımız olacak. Başarılar diliyorum tek derdimiz var Türkiye iyi olsun istiyorum. Belli gruplarla inatlaşmam bunlardan birisi de yörüklerdir. Mersin'le de inatlaşmayacağım demek ki" ifadelerini kullandı.

İşte Meral Akşener'in konuşmalarından satır başları:

İYİ Parti Türkiye’nin kardeşlik sözleşmesidir. Yola çıkarken dedik ki İYİ Parti devleti yönetmeye taliptir. Dedik ki milletin sesi olacağız. Ülkenin her köşesinde dert dinliyoruz. Milletin tek gündemi var. Ekonomi… İktidara ve tuzu kuru yandaşlarına göre her şey güllük gülistanlık. Tek bir sebebi var. O da  AK Parti iktidarının yanlış politikalarıdır. İlk defa bir iktidar milletin gözünün içine baka baka krizi yok saymaktadır. Bu hayat pahalılığın sebebi stokçu çiftçiler ve esnafmış. İnanmamızı istedikleri hikaye budur.

YENİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜMÜZ OLDU: SOTÖ

İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz. Bedelini de bu millet ödüyor. Türk ekonomisine saldıran dış güç masalı artık tutmuyor. Yeni bir terör örgütümüz oldu. Soğan terör örgütü. Yetmedi 3 liraya aldığını 2 liraya satmıyor diye esnafı suçladılar. Yetmedi çok et yiyor diye ahaliyi suçluyor.

Enflasyon yükselmesin diye aldıkları önlem TÜİK başkan yardımcısını görevden almak oldu. Enflasyon geriliyormuş. Neresi umut veriyor bu tablonun. Dış borcu çiftçi ve esnaf mı çıkarıyor? Sen ülkede bir şey ürettin de çifti ve esnaf engel mi oldu? Yetki aldın milletle uğraşmayı bırak enflasyonla işsizlikle uğraş. 16 yıldır sen ağladın millet dinledi. Artık millet ağlıyor sen dinle çare bul. Bütün yetki elinde ama hal bahane üretiyorsun.

HER ŞEYE HAYIR DEDİLER

Bugüne kadar, terör örgütünün siyasi ayağının araştırılmasını istedik.. Hayır dediler. Asgari ücretten vergi alınmasın dedik.. Hayır dediler. Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetini giderelim dedik.. Hayır dediler. Andımız dedik.. Hayır dediler.. Türkiye Cumhuriyeti tabelalara yeniden yazılsın dedik.. Hayır dediler... Cumhurbaşkanı maaşına yaptığınız kadar, asgari ücrete de yüzde 26 zam yapın dedik.. Hayır dediler.. Asgari ücretten düşük, emekli maaşı kalmasın dedik.. Hayır dediler.. Gençlerimize, iş buluncaya kadar vatandaşlık maaşı ödeyelim dedik.. Hayır dediler..
Şimdi de diyorlar ki; İYİ Parti ard arda önerge veriyor.. İyi de, millet bizi meclise bunun için gönderdi.. Bunları talep edelim, takip edelim diye gönderdi.. Amaaa, bakın ben size bir şey söyleyeyim; “Muktedire 13 uçak daha alalım” desek, tereddüt etmeden el kaldırırlar.. “1100 oda yetmez beşbin odalı yeni saray yapalım” desek, önergemizi öne alırlar.. “Yandaşlara vergi affı çıkaralım” desek, hadi eller havaya yaparlar.  Fıtrat bu..Bakın şuraya yazıyorum;
Beyler, biz meclise, milletimiz için çalışmaya geldik. Yan gelip yatanların ülkemizi getirdiği durumu gördükçe, daha çok çalışmaya azimliyiz.. Bunu böyle bilin..

HAYALLERİMİZ TÜRKİYE'NİN KALDIRAMAYACAĞI ŞEYLER DEĞİL

Kadınlarımızın erkeklerimizin gençlerimizin hayallerini öldürdünüz. Bizim hayallerimiz var. İktidara gelince gerçek olacak hayallerimiz var. Benim gençlerimize dair hayallerimiz var.

Şirket kuracak gençlere 100 bin liraya kadar sıfır faizli kredi vermeyi hayal ediyorum. Bu şirketlerden belirli süre vergi almamayı hayal ediyorum. Stajların ücretli hale geldiği bir Türkiye hayal ediyorum. Üniversiten mezun olan gençlere kamu kurumlarında iş verildiğini görmek istiyorum. 25 yaşına kadar tüm öğrencilere ve iş bulamayan gençlere bedava internet verilmesini istiyorum. Ben öğrencilerden sınav ücreti alınmasın istiyorum.

Gençlerin hayata borçlu değil alacaklı olmasını hayal ediyorum. Dar gelirli öğrencilere karşılıksız eğitim bursu verilmesini hayal ediyorum. Bunların hayal olmadığını göreceksiniz. Hesabımızı kitabını yaptık bu hayallerin hepsi gerçek olacak.

ERDOĞAN MİLLETİ ALDATIYOR

Sizi kriz olmadığına inandırmak için,, sorumluluklarını inkar etmek için uydurdukları senaryolar para etmedi.. Para diyorum ki kulak versinler.. Çünkü, ilgilerini çeken tek şey para.. Şimdi de başladılar ''en kötüsünü atlattık'' demeye... Ne oldu da en kötüsünü atlattık? İşsizliği  yüzde 1’e mi düşürdünüz? 850 bin diplomalı işsize, iş mi verdiniz? Fabrikalar mı kurdunuz? Tarımda, hayvancılıkta ülkeyi yabancılara bağımlı olmaktan mı çıkardanız? En kötüsünü atlattıysak, niye işsiz kardeşimin, işsizlik fonundaki parasını bankalara aktarıyorsunuz? Niye 2019 bütçesinde, yatırımlara 65 milyar lira ayırırken, faiz ödemelerine 117 milyar ayırdınız? En kötüsünü atlattıysak, niye gençlere ''Burs istemeyin, gidin kredi çekin" diyorsun? En kötüsünü atlattıysak, niye cezalara, harçlara, vergilere %24 zam yapıyorsun Sayın Erdoğan?  Beş liradan ucuz sebze yok. Maydanozun demeti 2 lira. Buna mı sevinelim? 
En kötüsünü atlatmış olmak bu mu? Bundan daha kötü ne olacak?  “Marmaris’te, Ahlat’ta yeni saraylar yaptırıyor” diye, kendimizi mi avutalım? Fahiş fiyata köprü ve otoyol yaptın diye, ölene kadar oylarımızı sana mı tapulayalım?
Dün olanlar dünde kaldı.. Artık yeni şeyler söylemen lazım. Krizi nasıl çözeceğini anlat. Kuşa dönmüş maaşlarla nasıl ev geçindirileceğini anlat. Gençleri nasıl istihdam edeceğini anlat. Durmadan mazi anlatıyor. Yeni bir söz yok. Milleti aldatarak seçime kadar zaman kazanmaktan başka hiçbir şey düşünülmüyor. Papazı vermeyeceğim sözü ne kadar doğruysa kötüyü atladık sözü o kadar doğru.

SEÇİM İTTİFAKI

Devam eden görüşmeleri sınırlı bir güç birliği olarak görüyoruz. Siyaset ilkelerle yapılır. İlkeler ortaya konur uzlaşılırsa yürünür uzlaşılamazsa  teşekkür edilip yol haritası çizilir. Medeni bir şekilde yürüyen süreç yakın zamanda sonuçlanacak. Cumhur İttifakı 31 mart yerel seçimi bekaa meselesi olarak takdim ediyor. Bu korkunun işaretidir. Cumhur ittifakının bir boşalıp bir kurulması bir bekaa meselesi değildir. İttifak kendi kararlarıdır ama ittifaklarını bekaa olarak anlatmaları milleti de ilgilendirir. Harbe falan girmiyoruz. Yani ortada mikrofonu devirecek durum yok. Sakin olun kardeşim. Bağırıp çağırarak millete krizi hayat pahalılığını işsizliği unutturamazsınız. Provokasyon denemelerinden vazgeçin. Aklınıza hangi parti yatıyorsa ona verin. Kimsenin dolduruşuna gelip eşinizle dostunuzla arkadaşınızla düşman olmayın.

Kaynak Yeniçağ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.