“Kahramankazan Destanı”na Venezuella’dan ödül yağmuru

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve 15 Temmuz gazilerinin de rol aldığı film, Venezuella FICOCC Five Continents İnternational Film Festival’inde, “En İyi Kısa Savaş Filmi” ve “En İyi Prodüksiyon” dallarında ödüle layık görüldü

“Kahramankazan Destanı”na Venezuella’dan ödül yağmuru
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve 15 Temmuz gazilerinin de rol aldığı film, Venezuella FICOCC Five Continents İnternational Film Festival’inde, “En İyi Kısa Savaş Filmi” ve “En İyi Prodüksiyon” dallarında ödüle layık görüldü

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nden kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlıların destansı mücadelesini beyaz perdeye taşıyan “Son Temmuz” filmine Venezuella’dan iki ödül birden geldi.

9 ŞEHİT VERİLMİŞTİ

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve 15 Temmuz gazilerinin de rol aldığı film, Venezuella FICOCC Five Continents İnternational Film Festival’inde, “En İyi Kısa Savaş Filmi” ve “En İyi Prodüksiyon” dallarında ödüle layık görüldü. Yönetmen Haluk Güneş, geçtiğimiz yıl çekimlerini tamamladığı “Son Temmuz” isimli kısa filmi ile Kahramankazanlıların 15 Temmuz gecesi sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi verdikleri destansı mücadeleyi beyaz perdeye taşıdı.

GAZİLER VE ERTÜRK DE ROL ALDI

Kahramankazanlı 15 Temmuz şehidi 19 yaşındaki Ömer Takdemir’in anısını yaşatmak için, başrol karakterinin Ömer ismini taşıdığı filmde, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan Belediyesi önünde toplanan ilçe halkının Akıncı Üssü’ne gidişi ve burada darbeci hainlere karşı verdiği kahramanca direniş anlatıldı. Kahramankazanlıların F-16’ların görüş mesafesini kısıtlamak için üs çevresinde saman balyaları, lastikler ve tarladaki ekinlerini yakmaları da filmde canlandırıldı. Çekimleri Kahramankazan’da gerçekleştirilen filmde, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de konuk oyuncu olarak yer aldı. Filmde 15 Temmuz gazilerinin de aralarında bulunduğu Kahramankazanlılar rol aldı. Görüntü yönetmenliğini Muhammet Benek’in, sanat yönetmenliğini Sertaç Murat Koç’un yaptığı filmin oyuncu kadrosunu ise Ömer Faruk Şeyran, Arife Güleç, Enes Macun, Bulut ve Yağmur Güneş’ten oluşturdu.

2 ÖDÜL, 4 GÖSTERİ SEÇKİSİ

Kahramankazan Destanı’na anlatan film uluslararası arenada önemli film festivalleri arasında gösterilen Venezuella FICOCC Five Continents İnternational Film Festival’inden iki ödül kazandı. Son Temmuz festivalde “en iyi kısa savaş filmi” ve “en iyi prodüksiyon” dallarında ödüle layık görüldü. Film ayrıca, Almanya, Romanya, İtalya ve Hindistan’da düzenlenen uluslararası kısa film yarışmalarında da gösteri seçkisine seçilmeyi başardı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.