Orhun Yıldız

Orhun Yıldız

Karakuzular

Karakuzular

Son günlerde başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde uyuşturucuya yönelik başlatılan operasyonların ana unsuru Karakuzular oldu. Karakuzular emniyet teşkilatından seçilmiş ve özel olarak yetiştirilmiş polislerdir.

Halk dilinde torbacı olarak bilinen uyuşturucu satıcılarının korkulu rüyası olan Karakuzular’ın görünüşleri bile suçluları korkutmaya  yetiyor.

Son 3-4 aydır emniyet içerisinde ortaya çıkan ve sokaklara kadar inen Karakuzular yaptıkları başarılı çalışmalarla Ankara’da ki uyuşturucu satış oranının düşmesinde büyük katkı sağladılar.

Siyah transit şeklindeki arabaların içinden uzun boyları ve kaslı vücutları ile otomatik silahlarla inen Karakuzular suçluların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Ankara’nın uyuşturucu satışının en çok olduğu bölge olan Çinçin, ve Yenidoğan’da yoğunluk gösteren Karakuzular bölge halkı tarafından büyük beğeni topluyor.

Toplum huzurunu bozan şahısların her zaman karşısındayız diyerek uyuşturucuyla mücadele de canlarını siper eden Karakuzular Ankara’da ki uyuşturucu ticaretinin düşmesinde büyük katkı sağladılar.

NARKOTİK EKİPLER, YUNUS POLİSLER VE ASAYİŞ

Son aylarda başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde yoğun bir şekilde asayiş uygulaması var. Bu yoğunluğunun nedeni bilinmezken toplum huzuru için bu uygulamaların sık olması gerektiğini biliyoruz. Ama bu kadar sıklıkta vatandaşı bazen huzursuz etmeye devam ediyor. Geçen hafta Cuma günü aracımla yola çıktığımda Ankara içinde 45 dakika içinde 4 kere çevirmeye girdim. Tabi ki denetimler olması lazım ama bu kadarı da fazla diye düşünüyorum.  Çünkü trafik akışını bozan önemli unsurlardan biri çevirmeler. Tek şeride indirilen yolda ağır ağır geçen vatandaş zor anlar yaşıyor.  Bu yüzden bu uygulamalar elbette olsun ama bu kadar yoğunlukta vatandaşı biraz kızdırabiliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhun Yıldız Arşivi