Asım Atabey

Asım Atabey

Kenevir üretimini ülkemizde neden yasakladılar?

Kenevir üretimini ülkemizde neden yasakladılar?

22 Ocak tarihli yazımda kenevir üretimi hakkında uzmanlar tarafından açıklanan bilgileri anlatmaya çalışmıştım. Yasaklanması ve bu güne kadar üretim kararının alınmamış olmasının doğru bulmadığımı okuyucularıma açıklamaya çalışmıştım. Bu yazımda da yasaklama kararının neden verildiğini anlatmaya çalışacağım.

1900’lü yıllarda Amerika’da W. R. Hearts adında, ROCKEFELLER adında ve MELLON adında üç Amerikalı milyoner vardır. HEARST’IN gazete, dergi ve medya sahibidir. Geniş orman alanlara sahiptir. Kâğıt üretmektedir. Kenevir HEARST’IN en büyük düşmanıdır.  ROCKEFELLER, dünyanın en zengin adamlarındandır. Petrol şirketleri vardır. Kenevir ROCKFELLERİN en büyük düşmanıdır.  MELON da DUPONT diye bir firmaSI vardır. Petrol ürünlerinden üretim yapılmaktadır. Plastikten üretimler yapmaktadır. Dolayısıyla kenevir MELON’UN en büyük düşmanıdır. İşte bu üç zengin Amerikalı kafa kafaya verirler. Zenginliklerine en büyük düşman gördükleri KENEVİR’İN ÜRETİMİNİN yasaklanması kararını alırlar.

Nasıl olacak bu yasaklama?  Kenevir Amerika’da üretilecek. Ama dünyanın başka ülkelerinde üretilmeyecek. Üstelik Amerika’da kenevir üretmeyen cezalandırılacak. Ama kenevir dünyanın diğer ülkelerinde üretilmeyecek. Eğer üreten olursa bu üreticiler cezalandırılacak. Bu anlatılanı anladıysanız şu bilgiyi de anlatalım.

Bu üç zenginin yıllarında Amerika’da Hoover başkan olur. Melon da hazine bakanı olur. Hazine bakanı yeğenini de uyuşturucu işlerinde, bir başka ifade ile narkotik işlerinde başkan yapılır. Amerikan başkanı bir taraftan, gazeteler, dergiler ve medya bu üç zenginin kontrolünde olduğu için yapılan yayınlarla kenevirden uyuşturucu yapıldığı, kötü amaçlar için kullanılacağı Propagandasıyla, düzenlettikleri sahte zararlıdır raporlarıyla, yasaklama kararı uygulamaya konur. Bütün dünya ülkelerinde Amerika hariç diğer ülkelerde kenevir üretimi yasaklanır. Kenevirin yararları göz ardı edilir. Asıl amaç bu üç zenginin çıkarlarının korunmasına adınadır.

Kenevir üretimini yasaklattılar. Kenevirden yapılan ilaçları yasaklattılar. Kâğıt için ormanlar yok edilmeye devam edildi. Egzoz gazları dünyayı kirletmeye devam edildi. Dünyanın dengesi bozuldu. Sular kirlendi. Topraklar zehirlendi. Kenevirin yasaklanması aynı zamanda kara para kazananların sayısını artırdı. Yasadışı örgütleri ortaya çıkardı.

Sözün burasında şu anlatıma da dikkat etmenizi isterim. ÇİN diye şimdiler de dünya devi olma yolunda ilerleyen bir ülke var. Biliyorsunuz. 1950’lerde ÇİN yönetimine MAO denilen bir lider geldi. Mao iktidara geldiğinde, ülkede manzara yürekler acısıydı. Herkes sarhoş. İnsanlar evsiz- barksız. Fakirlik dizboyu. Mao’nun ilk aldığı karar nedir biliyor musunuz? Mao’nun ilk aldığı karar, alkol üretimi serbest. Ancak halkın alkol kullanması yasaktır. İşte bu karar, bugünkü Çin’in ayağa kalkmasının ve dünya devi olmasının ilk adımıdır.

Bunu anladıysanız, keneviri yasaklama yanlıştı. Yıllarca bu karar Amerikan zenginlerinin, zenginliği korumak adınadır. İşte bu yıl kısmi de olsa, on dört ilimizde kenevir üretmek adına verilen kararı doğrudur. Bu kararın alınmasını alkışlıyorum. Zaman geçirilmeden tüm yurtta kenevir ekimine izin verilmesini diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Asım Atabey Arşivi