Keşke yüzbaşımla omuz omuza savaşabilseydim

Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’in cenazesindeki sözleriyle Türkiye’yi ağlatan, Asaf Başal: Komutanımız bambaşka bir insandı. Herkes kendisini çok severdi. Onunla omuz omuza savaşıp şehit olmayı isterdim

Keşke yüzbaşımla omuz omuza savaşabilseydim
Yayınlanma:
Güncelleme:

Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’in cenazesindeki sözleriyle Türkiye’yi ağlatan, Asaf Başal: Komutanımız bambaşka bir insandı. Herkes kendisini çok severdi. Onunla omuz omuza savaşıp şehit olmayı isterdim

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in, Niğde'de görevliyken şoförlüğünü yapan ve önceki gün toprağa verilen şehidin cenazesinde, komutanının fotoğrafına kapanarak gözyaşı döken Asaf Başal, komutanını anlattı. Başal, 2011'de Niğde'nin Bor ilçesinde vatani görevini yaparken, Özdemir'in kendisini şoförü olarak seçtiğini ve 12 ay boyunca beraber vakit geçirdiklerini söyledi. Şehit Yüzbaşı Özdemir'in çok çalışkan olduğunu ve ilçedeki her göreve beraber gittiklerini anlatan Başal, "Onu çok seviyordum, o da aynı şekilde beni severdi. Ben Ankaralıyım, beni sıkmamak ve Ankara'yı özlememem için araçta Ankara müzikleri çaldırırdı. O derece düşünceli biriydi" dedi.

'O BAMBAŞKA BİR İNSANDI'
Asaf Başal, şehit yüzbaşının çalıştığı her bölgede vatandaşlar ve askerler tarafından da çok sevildiğini belirterek, cenaze töreninde giydiği jandarma yeleğinin hikâyesini ise şöyle anlattı: "Komutanımız bambaşka bir insandı. Bir lokantaya girdiğimizde kendisi et yese, bize de et yedirirdi, 'En pahalısı neyse askerime ondan getirin' derdi. Bana 'Yanımda şoförüm olarak kal' demişti. Memleketim Beypazarı olmadan yapamam diye kabul etmemiştim. Tezkereyi alıp Beypazarı'na gittim. Böyle olacağını bilseydim... Çok pişmanım. Onunla şehit olmayı, savaşmayı, omuz omuza mücadele etmeyi isterdim." Cenazede çok duygulandığını ifade eden Başal, "Bitkisel hayattaki bir insan ne yaptığını bilmezse ben de öyleydim. Cenaze aracının önünde onun o resmini, Türk bayrağını görünce etkilendim. Türk bayrağı benim için bambaşkadır" diye konuştu. Evli ve bir çocuk babası Başal, "Çağırsınlar, evlilik, çocuk düşünmeden Türk bayrağı için koşarak giderim" dedi.

SÖZLERİYLE TÜRKİYE'Yİ AĞLATTI
Asaf Başal, şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesi Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı'ndaki babaevine helallik alınması için getirildiği sırada, cenaze aracının önündeki şehidin fotoğrafına sarılarak, uzun süre gözyaşı dökmüştü. Başal'ın, "Senin 1 yıl kapını açtım şimdi böyle mi gelecektin komutanım. Ne olur in de Niğde'ye gidelim komutanım. Hakkım sana helal olsun komutanım. Biz askeri araca binecektik, sen bunla niye geldin komutanım" sözleri herkesin yüreğini burkmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.