Kılıçdaroğlu: CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır şerefsizlerdir

Parti grubunda kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu hükümeti topa tuttu. CHP'yi terörle...

Kılıçdaroğlu: CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklardır şerefsizlerdir
Yayınlanma:
Güncelleme:

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti grubundaki konuşmasının satır başları:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşturulmaması darbenin başladığı tarihtir. Ondan sonra adli yılın açılışı iki ayrı törenle yapılıyor. Barolar Birliği'nin töreni dünya çapında katılımın olduğu törendir.

Tahir Elçi bir aydın sorumluluğu içinde bir basın toplantısı yaptı. Şunu söyledi; İnsanlığın bu ortak mekanında silah ve çatışma istemiyoruz dedi. Bunu söyledikten sonra orada katledildi. Failleri henüz bulunmuş değil. Bütün avukatlara avukatlık günü nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu hafta aynı zamanda polis haftası. Şimdi vatnadaşlarıma şunu hatırlatmak isterim. Kamuda her grubun bir yasası var. Polislerin de özel bir yasası var. Kamuda görev yapanların görev alanları belirleniyor. Bu kamu yönetiminde güveni sağlıyor. Polis kimdir arkadaşlar?

Kamu düzenini ve güvenliğini koruyan kişidir polis. Konut dokunulmazlığının da güvencesi aynı zamanda. Polis aynı zamanda yardıma muhtaç çocuk ve engellerilere yardım etmekle görevli bir devlet memuru.

Polislerin dünya kadar sorunu var. Polisler 24 saat çalışırlar. Gecesi gündüzü yoktur. Hayatın her alanında polis vardır. Polisler fazla mesailerinin hakkını alabiliyorlar mı alamıyorlar. Miting meydanlarında söyledim polisin 3600 ek gösterge sorununu çözeceğim. Onlar da söz verdi ama çözemediler. CHP iktidarında polisin 3600 ek gösterge hakkını analarının ak sütü gibi kendilerine vereceğim.

POLİSTEN İSTEDİĞİM TEK BİR ŞEY VAR

Polisten istediğim tek şey siyasi iradenin değil halkın polisi olun sizi baş tacı yapalım.

Ankara'da bomba patladı 103 çocuğumuz öldü. 2015 ve 2016 yılında ön dinleme raporları bugüne kadar hiç denetlenmedi. Bu yasama organında benim çoğunluğum var ister kanuna uyarım ister uymam diyor. Sayın Davutoğlu senin fikrin ne? İkinci sorum Meclis Başkanı'na. Çıkan bir yasanın gereği yapılmıyor raporlar TBMM'ye gelmiyorsa siz bunu sormak zorundasınız. İlla ben mi hatırlatacağım size. 2015-2016 raporlarını Meclis'e derhal isteyin. 103 çocuğumuz teröre kurban gitti. Soruşturma açıldı. Ön soruşturma sonunda, bu konunun soruşturulması lazım gerçek faillerinin yakalanması lazım denildi. Soruşturma açıp açmama yetkisi Ankara Valiliği'ne verdi. Ankara Valisi soruşturmaya izin vermedi. Sayın Davutoğlu'na soruoyurm. O 103 kişinin günahı kimin boynunda. Her şeye cevap veriyorsun şimdi benim sorduğum soruya cevap ver. Bunun için tiyatro Başbakanı değil gerçek anglamda Başbakan olmalı.

NUSAYBİN'DEKİ HER ŞEHİDİN SORUMLUSU DAVUTOĞLU'DUR

Başka bir acı olaydan söz edeyim. 2015 Aralık ayında emniyet ve jandarma diyor ki Nusaybin'de ciddi yığılma var. İzin verin Nusaybin'e gireceğiz. Mardin Valisi izin vermiyorum diyor. Vali izin vermiyorum derken kime güvenmiştir? Sayın Davutoğlu'ndan bu talimatı almıştır. Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin. Gidecektik ama yeterli güvenlik elemanımız yoktu. bunu güvenlik elemanları istiyor zaten.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.