Masallar Festivali başladı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Herkes İçin Masallar Festivali"nin açılışı yapıldı. Hamamönü’nde yapılan açılış törenine çok sayıda yabancı konuk katıldı.

Masallar Festivali başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

AYNUR ÇETİN

 

 

Prof. Dr. Öcal Oğuz da “Masallar korunması gereken somut olmayan eserlerdir. Masallar, kültürlerin yaklaşımı açısından önem taşıyor” dedi.

 

"Herkes İçin Masallar Festivali"nin açılışı Hamamönü’nde yoğun katılımlı bir törenle yapıldı. Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen festivalin açılış törenine, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ile çok sayıda yabancı konuk ve gazeteci katıldı.

SEVGİ VE AŞK MASALLARLA ANLATILACAK

Açılışta konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, küresel kamu diplomasi ağının 2013 yılında Seul'de kurulduğunu ve YEE'nin 2016 yılından beri kuruluşun başkanlığını yürüttüğünü söyledi. Kamu diplomasi ağının dönem başkanlığını tanıtmak amacıyla çeşitli illerde faaliyetlerde bulunduklarını bildiren Ateş, bu organizasyonun, ağın 3. programı olduğunu, programda sevgi ve aşk gibi kavramların, masallar vasıtasıyla işleneceğini dile getirdi. Ateş, "Masallar yerel olduğu kadar evrenseldir de çünkü farklı toplumlarda dahi aynı motifler, aynı ümitler geçmektedir. Bu yönüyle masallar farklı kültürler arası etkileşim sağlayacak önemli bir araçtır. Masal, kültüre dair önemli simgeler taşır." diye konuştu.

masal-festivali-111.jpg

MASALLARIN KÜLTÜR AÇISINDAN ÖNEMİ

Masalların çocukluktan yaşlılığa kadar hayatın her devrindeki önemine vurgu yapan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz da “Masallar korunması gereken somut olmayan eserlerdir. Masallar, kültürlerin yaklaşımı açısından önem taşıyor” dedi.

NARDANİYE HANIM MASALI BÜYÜLEDİ

Konuşmaların ardından, başta Türkiye olmak üzere, çok sayıda yabancı ülke kendi kültürlerine ait masalları canlı performans sergileyerek anlattı. İzleyicilerin pür dikkatle dinledikleri masallar, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Beril Kepez adlı masal anlatıcısı Nardaniye Hanım adlı masalı anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.