Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, yapılan törenle sahiplerine verildi

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

8 Ocak 1996’da polislerce işkencede öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin doğum gününde düzenlenen törende kazananları, Ayşe Yıldırım, Ayşegül Doğan, Celal Başlangıç, Ceren Sözeri, Fatih Polat, Fehim Taştekin, Fikret İlkiz, Hıfzı Topuz, Jale Özgentürk, Kamil Tekin Sürek, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Nevin Sungur oluşan jüri belirledi.

Ödül töreni öncesinde Nurcan Baysal’ın moderatörlüğünü yaptığı, Erdem Gül, Mehveş Evin ve Faruk Balıkçı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Sur’dan Silivri’ye Olağanüstü Dönemde Gazetecilik” isimli bir panel düzenlendi.

Yapılan panelin ardından ise Metin Göktepe gazetecilik ödülleri 19. kez sahiplerini buldu.

Yerel gazetecilik ödülü, Antalya’da çıkan Körfez Gazetesi’nde manşet yayınlanan ‘Sürgün Çilesi’ başlıklı haberiyle Müzeyyen Köse’ye verildi.

Fotoğraf ödülü ise AFP’den İlyas Akengin’e Cizre’de vahşet bodrumunun önünde çektiği ‘İnsanlık bu bodrumda kaldı’ isimli fotoğrafına verildi.  
 
Görüntülü haber ödüllerinden biri, Cudi Mahallesi’nde ölü ve yaralıları almak için beyaz bayrakla gidenleri izlerken, polisin açtığı ateş sonucu yaralanan ve yarali olmasına rağmen kayda devam eden İMC TV Kameramanı Refik Tekin’e verildi.

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Devran Toptaş da, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, Diyarbakır Sur’da, Dört Ayaklı Minare’nin önünde vurulduğu anı gösteren haberiyle görüntülü haber ödülüne değer görüldü.

Yazılı haber ödülü ise “Diyanet’ten fetva: Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!” başlıklı haber ile BirGün gazetesinden Erk Acerer’e verildi.

Bir diğer yazılı haber ödülü de gazetemizdeki  “Sınırı IŞİD emiri ile yönetmişler” başlıklı haberi ile Kemal Göktaş’a verildi.

Jüri Özel Ödülleri ise Haber Nöbeti, Beritan Canözer, Mete Akyol, Erdem Gül ve Can Dündar’a verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.