Sümer Ezgü ustası Özay Gönlüm’ü anlattı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen programda halk müziğinin Egeli meddahı merhum sanatçı Özay Gönlüm, türküleriyle anıldı.

Sümer Ezgü ustası Özay Gönlüm’ü anlattı
Yayınlanma:
Güncelleme:

“Gaydiri Gubbah Cemilem, Hıkkıdık Tuttu Beni, Asmam Çardaktan” gibi eserleriyle ve dillere pelesenk olan türküleriyle halk müziği ekolü Özay Gönlüm, sanatçı Sümer Ezgü’nün katıldığı programda yad edildi. Başak İkiz moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda sanatseverler Sümer Ezgü’nün dilinden hocası Özay Gönlüm’ü dinledi. Ezgü, ustanın sevilen şarkı ve türkülerini de seslendirdi.

“Özay Gönlüm bize rota öğretti”

Özay Gönlüm’ün doğuştan bir sanatçı olduğunu belirten Sümer Ezgü, “O, insanlara hep güzellik vermiştir. İnsanları hem güldürmüş, hem düşündürmüştür. Nota öğrenilir ama rota öğrenmek zordur. Özay Gönlüm gibi sanatçılar bize rota öğretti. Kavgadan dövüşten uzak, ayrımcılığın marifet olmadığı, birlikte yaşamanın güzelliğini, insanların hangi anlayışta olursa olsun aynı olduğunun mesajını vermiştir. İnsanları birleştirmek gibi bir hüviyeti vardır. Sanatçının en büyük özelliği budur. Biz, kendisinden bunu öğrendik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.