Uğur Böceği

Uğur Böceği

Leyla ŞAHİN – Sıra dışı

Leyla ŞAHİN – Sıra dışı

Kayserili yazarlarımızdan olan Leyla ŞAHİN hanımefendinin standının önüne geldiğimde bana hoş geldiniz derken, benden önce gelen okurlarına kitaplarını tanıtıyordu. Boş bir anında buyurun beyefendi deyince, ‘‘ben kitaplarınızı inceliyorum, siz okurlarınızla ilgilenin’’ dedim. Memnuniyet ifadesiyle başını salladı. Ben yazarımızın kitaplarına bakarken oda kitaplarını okurlarına tanıtıyordu. Kitapların sayfalarını karıştırıp, ufak pasajlar okurken, bir yandan da Leyla hanımın anlattıklarını dinliyordum. Okurlarının aldığı kitabını güler yüzle imzaladı, okurlarıyla vedalaştıktan sonra bende kendimi tanıttım. Ben Uğur böceği dört gazetede makale yazıyorum deyince ‘‘Ay ne kadar güzel, dedemde bana ateş böceği derdi’’ demişti. Kitaplarından bahsetti, onları yazarken hissettiklerini anlattı. ‘‘Veda Makamı’’ kitabını yazmasına vesile olan olayı anlatırken sanki o anı yaşıyor, gibiydi. Kitaplarından iki tanesini alırken bir kitabını da bana hediye etti. Tabi ki; kitap seçerken ilk tercihim ‘‘Veda Makamı’’ oldu. 

Leyla hanımın kitaplarından ‘‘Veda Makamı’’ kitabını okudum. Kitabında duygularını farklı bir yaklaşımla anlattığını gördüm. Kitapların kadınlığın verdiği kadını erkekten ayıran o ince ayrıntı vurgusunu da hissettim. Leyla Hanımın ‘‘Yaşam felsefesinin hayat detayda saklıdır’’ diyenlerden olduğunu düşünüyorum.

Güzel bir film izlerken filmin sonunda ne olacak diye, merak edersiniz ya! Bende ‘‘Veda Makamı’’ kitabını okurken aynı duygularla kitabın sonunu merak ettim. Sizlerde bu heyecanı yaşamak istiyorsanız, Leyla hanımın kitaplarını almaya davet ediyorum, sizleri.

 ‘‘Fantastik vurgu’’ ve ‘‘Bin yıldızlı otelde bir saat’’ romanlarını kısa zamanda okuyacağım.

Yazarımızın kitaplarını tek kelimeyle ifade etmek gerekirse ‘‘Sıra Dışı’’ derdim. ‘‘Veda Makamı’’ kitabında okuduğumda bunu gördüm. Ayrıca ‘‘Bin yıldızlı otelde bir saat’’ kitabının adından da anlaşılacağı üzere, kısa bir zaman dilimini ‘‘Sıra dışı’’ anlatımıyla bir saatlik bir olayı bir kitapta detaylarıyla anlatımından çıkarabiliriz. Daha önceden söylediğim gibi, Leyla hanımın kitapları, kadınların detaycı oluşunun izlerini taşıyor.

Yazarımıza bir ömür boyu ailesiyle birlikte mutluluklar dilerken, yayın hayatında, başarılar diliyorum.

Eserleri:  Fantastik Vurgu, Veda Makamı, Hayat Bir Nefes İstanbul, Bin Yıldızlı Otelde Bir Saat, Yaşamda Yer Aç Kendine, Zirvede üşüyenler, Cin Ayetleri, Aleyna, Kırılgan Çiçekler, Martılar Kardeş Getirdi, Güvercin Yuvası, Issız kalpler Kulübü, İsyan, Türk Çocuk Edebiyatı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi