Aydın Tutçalı

Aydın Tutçalı

Libya’cık

Libya’cık

Geçen yazımda GÜNDEM’den bahsetmiştim ki tamda peşinden LİBYA’ya asker çıkartması geldi. “Gündem belli oldu. Olana bitene şaşırmamak elde değil.

Adeta ordumuz nerede bir savaş olsa oraya yardıma gider oldu. Diğer hükumetlerde olmadı mı bu? Oldu elbet.

1950’yıllarda Demokrat Parti Kore’ye Türk Askeri çıkartması. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı. Bülent ECEVİT önderliğinde zaferle bitti. Kıbrıs’ın bugünkü sınırları çizilmiş oldu.

Okul yıllarında başka mahalleden biri arkadaşımızın canını sıkınca kendi mahallemizden toplanır kavgaya giderdik. Annem; Oğlum ne işin var başkasının mahallesinde neden oraya gidip kavga yapıyorsun otur evinde derslerine çalış faydalı bir insan ol derdi.

İktidar ve MHP Libya’ya asker göndermeyi mahalle kavgası sanıyor herhalde. Oysa verdiğimiz her şehidin arkasında gözü yaşlı anaların olduğunu düşünemiyorlar olmalılar ki nerede bir savaş var oraya asker gönderiyorlar.

Oysa o kadar sorunlarımız varken. Asgari ücret 2.324.70 TL olmuşken, 2020 emekli maaşı %5,5 artmışken, doğalgaza %40 zam yapılmışken. Ekmeğe, suya, elektriğe, ulaşıma, köprülere, ilaca sayamadığımı onlarca temel ihtiyaca zam gelmişken.

Bu kahramanlık “GÜNDEM”ini oluşturmak insanların aklıyla alay etmektir.

Sokaktaki vatandaş, Libya'ya asker göndermeyi, ülkemiz için beka sorunu mutlak gitmeli anlıyor; Kanal İstanbul Projesini, yeni açılacak televizyon kanalı sanıyor.

Tabi bir toplum olayları anlama kabiliyeti böyle olunca. Kalan diğer toplumun doğruları anlatmaları imkansız oluyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aydın Tutçalı Arşivi