Ömer Aydos

Ömer Aydos

Lig başlarken

Lig başlarken

Süper Lig’in başlamasına birkaç gün kalmışken takımların transfer atağı tüm hızıyla devam ediyor. Bütün gaye şampiyonluk yarışında daha güçlü olabilmek, rakiplere göre daha iyi kadro oluşturup favoriler arasında öne çıkmak. Mütevazı takımlar için ise ligde kalabilmek ve mümkün olduğunca üst sıralarda yer alabilmek veya Avrupa kupalarına katılabilme mücadelesi vermek.

Bu yıl son şampiyon Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray iyi transferler yapmış gibi gözüküyor. Trabzonspor şampiyon kadrosuna iyi takviyeler yaparak iddiasını bir kez daha ortaya koydu. Konya, Başakşehir, Adana Demirspor da zaten iyi kadrolara sahipler. Bunlara Karagümrük, Alanya, Antalya, Hatay ve Kasımpaşa'yı da ekleyebiliriz. Bu sezon şampiyonluk ve üst sıralar için kıyasıya bir yarışın olacağı çok net gözüküyor.

Hatta bu sezon sürpriz bir şampiyon da görebiliriz, ben şahsen Konyaspor'u sürpriz şampiyon adayı olarak görüyorum. Hem hocası İlhan Palut’u hem Konya şehrini bu sürprize hazır hissediyorum.

Diğer takımları analiz ettiğimizde ise 4 büyük takımında şampiyon şanslarının eşit olduğu, Trabzonspor’un geçen yılki oturmuş ve şampiyon olmuş kadrosu ile bir tık daha fazla şansı olduğu da bir gerçek.

Fenerbahçe dünya çapında bir hocayı takımın başına getirmesine rağmen transferlerde bazı hatalar yapması ve geçen sezonun ikinci yarısı İsmail Kartal’la oluşan iyi bir iskeleti bozma yoluna gitmesinin ilk tehlikesini Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi ile gördü. Sarı lacivertliler de aynı mevkilerde iyi performans gösteren çok futbolcu varken aynı yerlere vasat oyuncular alınması transfer hatası olarak görüyorum. Çok futbolcu almak şampiyonluk getirmiyor, bunu yıllardır görüyoruz.

Beşiktaş nispeten iyi transferler yaptı. Daha doğrusu ihtiyaç transferleri doğru gibi. Jackson Muleka ve Wout Weghorst hem iyi oyuncular, hem de tam ihtiyaç gereken mevki oyuncuları.

Galatasaray ise bu sezon tam hedef transferleri yaptı. Önce Okan Buruk’un takımın başına getirilmesini çok olumlu buluyorum. Onun isteği doğrultusunda Dubois, Olivera, özellikle de Seferoviç tam isabet. Sarı kırmızılılar birkaç transferinde daha isabet yaparsa şampiyonluk yarışında bir adım öne geçer.

Trabzonspor ise Abdullah Avcı ile başarılarına devam edecek gibi gözüküyor. Oturmuş kadrosundan en önemli ismi Anthony Nwakaeme’yi kaybetmesine rağmen Trezeguet’i oraya monte etmesi. Eren transferi ve Cornelius'un formu ile bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı.

Sezon başlarken tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Aydos Arşivi