Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Ligde zorlu hafta

Ligde zorlu hafta

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto Birinci Lig’de bu hafta birbirinden zorlu maçlar oynanacak. Profesyonel liglerde mücadele eden Ankara takımları birbirinden önemli maçlarda üç puan mücadelesi verecek.

Son iki haftada yeniden bir çıkış yakalayan MKE Ankaragücü yarın Eryaman Stadı’nda Atiker Konyaspor’u konuk edecek. Önce Fenerbahçe ile 1-1 kalıp ardından deplasmanda İstiklal Mobilya Kayserispor’u 2-0 yenerek son iki haftayı dört puanla kapatan sarı lacivertliler saha ve seyirci desteği ile Konyaspor’u yenerek ligde rahat bir nefes almak için sahaya çıkacak.

Maça gelecek olursak Ankaragücü bu maçı kazanacak güçte görünüyor. Fakat Konyaspor’un deplasmanda sürpriz sonuçlar aldığını göz önünde bulundurduğumuzda zorlu bir maç olacak fakat ev sahibi sarı lacivertliler bu maçta son haftalardaki form durumu ile bir adım önde diyebiliriz.

Spor Toto Birinci Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Gençlerbirliği evinde İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Geçen hafta sahasında zorlandığı maçta Balıkesirspor Baltok’u 1-0 yenerek liderliğe yükselen kırmızı siyahlılar bu maçtan da galip ayrılarak zirveden inmemek için sahaya çıkacak.

Kırmızı siyahlılar bu maçta favori olarak görünüyor. İki takımın son haftalardaki form durumlarına baktığımızda kolay bir maç olmayacağı kesin. Çünkü İstanbulspor ligin orta sıralarından bulunan ve ligden düşme gibi bir derdi de olmadığına göre çıkıp rahat bir futbol ortaya koyacak ve iyi mücadele edecektir. Onun için Gençlerbirliği futbolcuları çok dikkatli olmalı ve doksan dakika boyunca maça iyi konsantre olmak zorundalar bunu unutmasınlar.

Osmanlıspor’un maçı Cuma akşamı Birevim Elazığspor ile olduğu için onunla ilgili değerlendirmelerimizi daha sonra yapacağız.

Spor Toto İkinci Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Keçiörengücü geçen hafta Sarıyer karşısında aldığı 1-0’lık yenilginin telafisi için yarın bir diğer Ankara ekibi Hacettepe ile karşılaşacak. Liderliği Kastamonu’ya kaptıran mor beyazlılar bu maçtan galip ayrılarak yeniden zirveye kurulmanın hesaplarını yapıyor.

Evet zorlu bir hafta takımlarımızı bekliyor işleri hiç kolay değil fakat ben bu haftayı bütün takımlarımızın zaferle kapatacağına inanıyorum.

Öte yandan biri iki kelam da şu derbiden bahsetmeden geçmeyeceğim. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki terbi maç Medipol Başakşehir’i gerdi. Galatasaray ile Başakşehir arasındaki söz düellosu nereye varır bekliyorum.

VAR kayıtları üzerinden yaşanan polemik ve tartışma daha uzun sürecek sanırım. Merkez Hakem Kurulu çıkıp sıkıntılı maçlardan sonra VAR kayıtlarını her iki kulübün yetkililerine davet ederek dinletilmeli ve izletilmeli. Bu sorun ve sıkıntı ancak öyle çözülür yoksa karşılıklı suçlamalar daha çok sürer benden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi