Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ligde zorlu hafta

Ligde zorlu hafta

Spor Toto Birinci Lig’de son üç haftaya girilirken iki Ankara takımı için kritik maçlar başlıyor. Ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği ile daha rahat konumda bulunan Ankara Keçiörengücü bu hafta birbirinden zorlu maçlara çıkıyor.

Spor Toto Birinci Lig’in bitimine üç hafta kala MKE Ankaragücü ile Bereket Sigorta Ümraniyespor’un, Süper Lig’e yükselmesinin ardından Balıkesirspor’un ardından düşecek son üç takım henüz belli değil.

Özellikle Gençlerbirliğ’nin Pazar günü oynayacağı Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı ligde kalması bakımından önemli. Play-off’a kalmayı garantilen Erzurumspor karşısında alınacak üç puan Başkent ekibinin ligde kalmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Son üç hafta içinde düşecek son üç takımın belli olmadığını göz önünde bulundurduğumuzda Gençlerbirliği’nin kazanmaktan başka çaresi yok. Umut ediyorum ki kırmızı siyahlılar bu maçı kazanarak ligde kalmayı garantiler.

Ankara Keçiörengücü ise daha bir konumda. Ligde kalmak için sıkıntılı bölgenin üst basamaklarında bulunan mor menekşeler geçen hafta Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 2-0 yenerek ilk adımı atmıştı.

Ligin orta sıralarında yer alan Manisa FK karşısında üç puan için sahaya çıkacak olan Keçiörengücü maçın favorisi olarak görünmesine karşın yine de zorlu bir mücadele olacağı kesin.

Spor Toto Birinci Lig’de şampiyonlar belli oldu. Sıralamayı son üç haftada oynayacakları maçlar belli edecek olmasına karşın 2022-2023 sezonunda Süper Lig’in yeni ekipleri olan Ankaragücü ile Ümraniyespor formalite maçlarına çıkıyor.

Birazda Süper Lig’e bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Trabzonspor’un bitime üç hafta kala şampiyonluğun ilan etmesinin ardından gözler ikincilik yarışına çevrilmiş durumda. Fenerbahçe ile ikincilik mücadelesi veren İttifak Holding Konyaspor arasındaki yarış nefes kesiyor.

Fenerbahçe 68 puanla ikinci sıradaki yerini korurken İttifak Holding Konyaspor 64 puanla son üç haftaya ikinci yarışının içinde olacak gibi görünüyor. Fenerbahçe’nin bu hafta oynayacağı Beşiktaş derbisi ikincilik açısından önemli.

Ligden düşen Öznur Kablo Malatyaspor ve Göztepe’nin ardından son iki takım henüz belli değil. Daha doğrusu ince hesaplar var. İkili averajlar, düşecek takımların kendi aralarında oynadıkları maçların sonuçları, kaç kaç bitmiş gibi bir sürü olasılığı göz önünde bulundurduğumuzda son üç hafta gerçekten nefes kesecek.

Çaykur Rizespor, Altay ve Gaziantep Futbol Kulübü takımları tehlikeyi yakından hissederken, Yukatel Kayserispor ile GZT Giresunspor ise rakiplerine göre daha bir konumda son üç haftaya giriyor.

İşin ilginç tarafı bu hafta oynanacak maçların ardından düşen iki takım da belli olabilir, önümüzdeki hafta da düşebilirler. Bakalım bu maçlar nasıl sonuçlanacak merakla bekliyorum.

Öte yandan şampiyon olan ve ikinci olan takımlarını işleri önümüzdeki sezon kolay olmayacak. Ülke puanımızın düşmesinin ardından şampiyon Trabzonspor play-off elemesi oynayacak ve belki Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek.

Güzel maçların olduğu keyifli bir hafta bizi bekliyor. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi