Lösemili Mustafa'nın hayali gerçek oldu

 Adana’da 1,5 yıldır lösemi tedavisi gören polis aşığı 11 yaşındaki Mustafa Can Giriş'in ‘yarış arabası şeklinde yatak’ hayali Yüreğir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Lösemili Mustafa'nın hayali gerçek oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:


16 yıl önce evlenen Cuma (39) ve Songül Giriş (41) çiftinin Züleyha (15), Sema Nur (13), Mustafa Can (11) ve Songül (6) adını verdiği 4 çocuğu dünyaya geldi. Dört kardeş içindeki tek erkek çocuk olan Mustafa Can Giriş, 1,5 yıl önce ayak bileğindeki ağrı nedeniyle hastaneye götürüldü. Yüreğir ilçesi Yunusoğlu Mahallesi’nde yaşayan ailenin küçük çocuğu Mustafa’nın, kırık şüphesiyle gittiği doktorlar tarafından ayağının röntgeni çektirildi. Kemiğinde, ayağında herhangi bir kırık veya çatlak görülmeyen Mustafa Can, tedbir amaçlı alçıya alınarak eve gönderildi. Ailesi, Mustafa Can’ın iyileşmesini beklerken daha da kötüleştiğini fark etti. Tekrar doktora götürülen Mustafa Can'a hastanede lösemi tanısı konuldu. Aile bu tanıyla yıkıldı.

20171207aw245791_06.jpg

Tedavi gören Mustafa Can'ın tek isteği ise filmlerden ve arkadaşlarından gördüğü arabalı yatakta uyumaktı. Polisleri de çok seven ve her gördüğü polisle fotoğraf çektiren Mustafa Can'ın bu hayranlığı ve hayali basın mensupları tarafından haber yapıldı. Haber üzerine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan harekete geçip Mustafa Can'a arabalı yatak aldı. Mustafa Can arabalı yatağı hastaneden eve gelip gördüğünde çok mutlu oldu. Polis müdürleri de Mustafa Can'ı unutmayarak ona polis arabası, özel harekat kıyafeti ve çeşitli hediyeler getirdi. Mustafa Can yatağına uzanıp poz verirken mutluluğu gözlerinden okundu. Mustafa Can, ilk kez arabalı yatakta uyduğunu hayalinin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, "Şu an çok mutluyum. Dün yatağımda çok mutlu bir şekilde uyudum. Bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

20171207aw245791_08.jpg

 

20171207aw245791_10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.