Lucescu: 'Avrupa şampiyonasına gideceğiz'

Arnavutluk ile oynanan hazırlık maçını 3-2 kaybeden Türkiye’de Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Avrupa şampiyonasına gideceğiz." dedi.

Lucescu: 'Avrupa şampiyonasına gideceğiz'
Yayınlanma:
Güncelleme:

“Rakip bizim iki hatamızı değerlendirdi”

Arnavutluk’a sahasında 3-2 yenilen A Milli Takımda Teknik Direktör Mircea Lucescu, “Hazırlık maçıydı ve bunu biliyorduk. Güzel maçtı. Fizik olarak iyi ve organize olmuş takıma karşı, iyi oyunculara karşı oynadık. İlk yarıya bakarsanız, oyunun neredeyse hakimiydik ve domine ettik. Pozisyonlara da girdik. Ama rakip bizim iki hatamızı değerlendirdi. Sonuçta üç kere kalemize geldi. Bizim için oyun ofansif yönden bakıldığı zaman iyiydi ve bir çok oyuncumuz şevkle bu ofansif oyunu oynadılar. Biraz daha sakin olup gol paslarını verselerdi. Sonuç farklı olabilirdi” dedi.

“Serdar Aziz, aşil tendonunda ağrı hissetti”

İlk yarının sonlarında sağ ve sol beklerini değiştirmeyi düşündüğünü söyleyen Lucescu, “Barış, ilk yarı ofansif olarak iyiydi. Defansif olarak biraz daha zaman ihtiyacı bar. Atila da iyi oynadı. Hücumda bir hata yaptı. İlk golde tecrübe hatası önümde oldu. Bu itiş kalkışa dönse faule dönecekti. Tecrübe işte, bu da zamanla elde ediliyor. Ondan umutluyum. Serdar Aziz, ilk yarının sonlarına doğru aşil tendonunda ağrı hissetti ve o da değişiklik istedi. Bu da yapacağım değişikliklerde farklılar yapmama neden oldu. Deniz Türüç’ü de oynatmayı düşündüm ama olmadı” diye konuştu.

“İkinci yarı iyi başladık ve hemen gol attık”

İkinci yarının başında gol bulduklarını ve buna rağmen maçı kaybettiklerini dile getiren Mircea Lucescu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemen golden sonra bir anlaşmazlıktan kaynaklanan hatadan dolayı üçüncü golü yedik. Hemen reaksiyon gösterdik ve ikinci golümüzü attık. Ondan sonra da rakip geriye çekildi. Yorulmuşlardı. Bizim oyuncularımı da sabırsızlanamaya başladı gol atmak için. Çok basit top kayıpları yatık. Sonuçta bakarsanız maçı kaybettik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.