Orhun Yıldız

Orhun Yıldız

Lütfü Türkkan kendi ayağına sıktı

Lütfü Türkkan kendi ayağına sıktı

Ülke gündemini değiştiren adam olarak tarihe geçen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Türk siyasetine adını kara harflerle yazdırdı.

Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında İYİ Partili Lütfü Türkkan ile şehit yakını arasında çıkan tartışma sonrası yapılan küfür gündemi biranda değiştirdi. Türkkan önce küfür etmediğini iddia etti, kamera görüntülerinde doğru söylemediği ortaya çıkınca geri adım atıp “çark” etti desek yeridir.

Olaya bağımsız yaklaşıp bakıldığında Lütfü Türkkan’ın yaptığı hatasını ve ayıbını, bir özürle kurtarmak istemesi kamuoyu tarafından benimsenmedi, hatta tepki gördü. Çünkü Türkkan Türk Milletinden sonra Genel Başkanı Meral Akşener’den ardından partili arkadaşlarından özür diledi.

Tek özür dilemeyip helallik almadığı küfür ettiği şehit yakını oldu. Onun için bu özür pek bir karşılık bulmadı.

ERDOĞAN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Gelelim şimdi siyasi liderlerin bu olaya yaklaşımına; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit yakınını arayarak  böyle bir adamın mecliste bulunması yanlıştır. Elimizden ne geliyorsa yapacağız” diyerek Türkkan’a saman altından aba gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: YAŞANAN OLAY PROVOKASYON

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'e tepki gösteren şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında değerlendirmesini MYK'da yaptı. Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesine tepki gösteren ve bu davranışı onaylamanın mümkün olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, yaşanan olayı ise provokasyon olarak değerlendirdi.

Gelelim merakla beklenen siyasi lidere: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Lütfü Türkkan’la ilgili yaptığı açıklamalarla adeta sınıfta kaldı. En sert dille bir parti genel başkanı olarak Lütfü Türkkan’a yapılacak yaptırımları anlatması gerekirken geçmişe dönüp AK Parti hükümetini eleştirdi. “SİZDE ZAMANINDA VATANDAŞA HAKERETLER ETTİNİZ” diyerek bir video yayınladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu hareketiyle sınıf kalarak oy oranında 2-3 puanlık bir gerileme olmasının önünü açtı. Akşener çıkıp bizim grup başkanvekilimiz bir hata yapmıştır. Bu hatayı parti genel başkanı olarak gördüm ve en sert yaptırımlarla müdahale ettim demesi gerekirken Erdoğan’ı eleştirip, zamanında yaptıklarını anlatması Türk siyasetinin dönülmez bir yolda olduğunu gösterdi.

Şimdi işin özüne döndüğümüzde Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesini arayarak sahip çıktı. Kılıçdaroğlu Türkkan’a sahip çıkıp bu olay provokasyondur dedi. Akşener, Türkkan’ı görevden aldı ama yaptığı açıklama vatandaşı tatmin etmedi.

Bir gazeteci olarak bu olaya bağımsız baktığımızda Lütfü Türkkan Türk milletine bir ayıp etmiştir. Bu olayın özürle kurtulacak bir durumu yoktur. Kendi siyasi kariyerini bitirdiği gibi İYİ Parti’ye büyük bir darbe vurmuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhun Yıldız Arşivi