Afitap mahkemelik oldu

Sıla'nın son albümünde yer alan ve aynı zamanda albümün çıkış şarkısı olan Afitap'ın sahibi, Kosovalı Florent Boşnaku şarkıyı mahkemeye taşıdığını açıkladı

Afitap mahkemelik oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sıla'nın yeni çıkaracağı Mürekkep albümünün çıkış parçası olan Afitap'ın Kosova'da 2004 yılında Kosovalı pop sanatçısı Nora İsrefi'nin çıkış şarkısı olduğu ortaya çıktı. 2004 yılında Kosova'da en çok dinlenen şarkıların başında yer alan E di (biliyorum) şarkısı, Kosova basınında geniş yer buldu.

Şarkının sahibi olan Floren Boşnaku, Kosova'nın en çok okunan Expres gazetesine yaptığı açıklamada, Sıla'nın şirketinin kendisiyle bağlantıya geçtiklerini ve şarkının kullanma iznini aldıklarını, ancak bugüne kadar her hangi bir ödemenin yapılmadığını ileri sürdü.

Gazete manşette Sıla’yı, “Türk pop yıldızı Sıla, şarkı hırsızı” olarak lanse ederken şarkının sahibi Boşnaku, geçtiğimiz ay Sıla'nın şirketinden aradıklarını ve şarkının albümde yer alması ve telif haklarının kullanımı için imzalaması gereken evraklar olduğunu söyledi. Ancak ne kendisinin üyesi olduğu Onair Müzik Şirketi'nden ne de Türk şirketten her hangi bir para alamadığını söyleyen Boşnaku, konuyu mahkemeye taşıdıklarını açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.