Barbaros Şansal’a 2 ay sonra tahliye kararı

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan tutuklanan ünlü modacı Barbaros Şansal’ın tutukluluğa itirazı kabul edildi. İ

Barbaros Şansal’a 2 ay sonra tahliye kararı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ünlü modacı Barbaros Şansal, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, çıkarıldığı mahkemece 3 Ocak 2017 tarihinde tutuklanmıştı. Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan soruşturma sonucunda Şansal hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. İddianameyi kabul eden İstanbul 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Şansal’ın tutukluluğunun devamına karar vermişti.

Şansal’ın avukatı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunarak, müvekkilinin tutukluğuna itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Şansal’ın üzerine atılı suçlamadan dolayı ceza alması durumunda cezaevinde kalması gereken süre ile tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin büyük oranda toplanmış olması, etki edebileceği bir delil bulunmaması öngörülerek tahliye edilmesine karar verdi. Şansal hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Avukat Efkan Bolaç’tan alınan bilgiye göre, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şansal’ın tahliyesi için işlemlerin başlatıldığı ve tahliyenin bu gece gerçekleşeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.