Ebru Polat'a bilim dünyasından cevap geldi: Öyle bir şey yok

“Beynimi sildirdim” açıklamasıyla gündem oluşturan Ebru Polat'ın söylemine bilimsel açıklama geldi. Psikofarmakoloji Kongresi açılışında kendisine bu konuyla ilgili soru sorulan Prof. Dr. Mesut Çetin “Beyin silinmesi diye bir tedavi yöntemi yoktur” dedi

Ebru Polat'a bilim dünyasından cevap geldi: Öyle bir şey yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

Psikofarmakoloji Derneği’nin “Beyin Aklımızda” sloganı ile düzenlediği 8. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 4. Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu’nun açılışı Antalya’da yapıldı.

Kongredeki bilimsel paneller ve konferanslar esnasında “Beyin silinmesi diye bir tedavi yöntemi var mıdır?” sorusuna Prof. Dr. Mesut Çetin “Beyin silinmesi diye bir tedavi yöntemi yoktur. Orada bahsedilen TMU dediğimiz veya TMS (Trans Manyetik Stimülasyon) denen tedavi şekli bizim de uyguladığımız bir tedavi şeklidir. Özellikle EKT gibi tedavilerle unutkanlık gibi hafıza bozukluklarına neden olabilmektedir o tedavi şekilleri. TMS ve TMU dediğimiz tedavi yönteminde aksine hafıza bozuklukları olmamaktadır, o yüzden bizim özellikle tercih ettiğimiz bir tedavi yöntemidir. Kongremizde bu konu detaylı olarak tartışılacak, workshop ve videolarla izleyicilere aktarılacaktır” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.