Ünlü isimler Kayahan için söyledi

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Kayahan doğum gününde, yakın arkadaşı Nilüfer ve eşi...

Ünlü isimler Kayahan için söyledi
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği gecede, Mustafa Ceceli’den Yonca Lodi’ye ve Suat Suna’ya kadar birçok isimde sahneye çıkarak, Kayahan’ın unutulmaz şarkılarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından Türk pop müziğinin efsane seslerinden geçtiğimiz yıl vefat eden Kayahan için bir konser düzenlendi. Merhum sanatçı Kayahan’ın eşi İpek Açar’ın seslendirdiği şarkılarla başlayan konser, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Açar’ın eşine ait parçaları tek başına söylemesinin ardından sahneye ünlü sanatçı Nilüfer çıktı. Kayahan’ın unutulmaz eserleri Açar ve Nilüfer’in mikrofonunda ses bulurken, geceye katılan vatandaşlardan hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti.

KAYAHAN’IN UNUTULMAZ FOTOĞRAFLARI VE GİTARI SAHNEDE

Duygusal anların yaşandığı gecede, Kayahan’ın gitarı sahne de mumlar arasına konuldu. Kayahan’ın hiç bilinmeyen fotoğrafları da Kayahan’ın hiç bilinmeyen fotoğraflarına ait slayt gösterisi halinde sergilendi.

NİLÜFER’DEN DUYGUSAL MESAJ, “SESİ KULAĞIMDA”


Gece’nin ilk bölümünde İpek Açar gibi tek olarak sahneye çıkan Nilüfer, Kayahan’a ait düşüncelerini duygusal bir ses tonuyla dile getirerek, “Bir yıl oluyor onu kaybedeli ama hala gitmemiş gibi geliyor bana hala buradaymış gibi geliyor bana. Sesi kulağımda zaten, şarkılarını radyolarda duyduğum zaman içim gerçekten çok kötü oluyor. Çok uzun bir arkadaşlıktı bizimkisi zaman zaman tartıştık zaman zaman bozuştuk. Ama ne olursa olsun biz birbirimizi seviyorduk. En çok istediği şey çok güzel şarkılar yazabilmekti. Sizlerin gerçekten seveceği ve benimseyeceği şarkılar yazabilmekti. Bunun için uğraştı aslında, bunun için kendisini de gereğinden fazla yıprattı ve maalesef çok erken gitti aramızdan ama ben biliyorum ki o güzel eşsiz şarkılarla hepinizin kalbinde, bütün Türkiye’nin kalbinde sonsuza dek yaşayacak” dedi.

SÜRPRİZ İSİMLER SAHNEDE

Katılanların soluksuz bir şekilde dinlediği gecede, Kayahan’ı seven ünlü isimlerden birkaçı da sahneye çıktı. Sahneye sırasıyla, Mustafa Ceceli, Yonca Lodi ve Suat Suna çıktı. Ceceli, Kayahan için piyano çalıp eserlerini söylerken, Lodi ve Suna’da Kayahan’ın unutulmaz besteleri söyledi.

NİLÜFER VE İPEK AÇAR’DAN KAYAHAN ŞARKILARINA DÜET

Gecenin iki önemli ismi Kayahan’ın yakın arkadaşı Nilüfer ve İpek Açar tarafından Kayahan’ın “Melankoli” isimli şarkısına düet yapıldı. Vatandaşların yoğun alkışı arasında ikili şarkılarını seslendirirken duygusal anlar yaşandı.

“BESTE HARAVON’UN KONSERE DAVET EDİLMEDİĞİ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL”

Kayahan’ı anma etkinliğinde Kayahan’ın kızı Beste Haravon’un koltuğu boş kalırken, İpek Açar, Kayahan’ın kızı Beste Açar’ın konsere davet edilmediği haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından Türk pop müziğinin efsane seslerinden geçtiğimiz yıl vefat eden Kayahan için bir konser düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde Kayahan’ın yakın arkadaşı Nilüfer ve eşi tarafından seslendirilen şarkıları dinleyenleri adeta mest etti. Gecede Kayahan şarkılarını seslendirmek için sahneye çıkan Mustafa Ceceli, Yonca Lodi ve Suat Suna’da hem sevenlerine hem de Kayahan hayranlarına, unutulmaz eserleri seslendirerek jest yaptı.

Konser öncesi basın mensuplarının karşısına geçen İpek Açar, Kayahan’ın kızı Beste Haravon’un konsere davet edilmediği ile ilgili iddialara cevap vererek, “Hakikaten bugün biz burada Kayahan Bey’in yaş gününü kutlamak için varız. Beste Hanım’da evladıdır, kızıdır tabii ki onu davet etti çağırdık. Sizlerde göreceksiniz zaten protokolde de yeri hazırdır kendisinin. Davet etmediğimiz haberleri doğru değil. Kimden duydunuz bilmiyorum ama biz davet ettik kendisini. Tabii ki o da babası ile ilgili bir organizasyon yapar. İnşallah onların gecesi de çok güzel geçer” dedi.

İPEK AÇAR’DAN KAYAHAN’IN SÖZLERİYLE GÖNDERME

Beste Haravon ile aralarında geçen konular ile ilgili hiçbir şekilde konuşmadığını söyleyen İpek Açar, “Tüm bu süre zarfı içerisinde bu konu ile ilgili hiç konuşmadım. Benim ağzımdan bu konu ile ilgili, problemlerle ilgili hiçbiriniz hiçbir şey duymadınız. Konuşmamayı tercih etmemim en büyük nedenlerinden bir tanesi de Kayahan’ a olan sevgimdir. Çünkü bu tip konuların konuşulması, sadece Kayahan’a ziyan verir diye düşünüyorum. Çünkü bunu çözecek ne sizlersiniz, ne televizyon ne basın ne de halktan bu konu hakkın fikir sahibi olan insanlar. Bu konu mahkemede ise aslında herkesin susup saygı ile buradan çıkacak kararı beklemesi lazım. Ben öyle yapıyorum doğru olanında bu olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ben kimsenin yaptığından sorumlu olamam. Burada güzellikleri konuşmak, onun yaşanmışlığını kutlamak, onun sözlerini hatırlamak için varız. Nasıl bitirelim, ‘Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz’ diyerek bitirelim” diye konuştu.

BESTE HARAVON’UN KOLTUĞU BOŞ KALDI

Etkinliğe Kayahan’ın kızı Haravon içinde koltuk ayrıldığı gözlendi. Beste Haravon’ın koltuğu boş kalırken İpek Açar, Beste Açar’ın yaptığı yorumlarla ilgili sabırlı olduğunu söyleyerek, “Sabırlı bir insan olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.