Bakan Kurum: 30 katlı bina istemiyoruz

Ankara Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda başta Ankara olmak üzere Türkiye’deki kentsel dönüşüme ve bu konuda atılacak adımlara dikkat çekildi.

Bakan Kurum: 30 katlı bina istemiyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

30 katlı bina istemiyoruz

SPOT

ATO’da düzenlenen Ankara Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hedefin bakanlık olarak yılda 300 bin konutu dönüştürmek olduğunu belirterek, “Gecekondu yerine 30 katlı bina istemiyoruz, buna da müsaade etmeyeceğiz" dedi.

TARİHE VE KÜLTÜRE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKILMALI

Ankara Ticaret Odası Meclis salonunda düzenlenen Ankara Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda başta Ankara olmak üzere Türkiye’deki kentsel dönüşüme ve bu konuda atılacak adımlara dikkat çekildi. Kurultayın açılışında konuşan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de 7,5 milyon sağlıksız konutun kentsel dönüşümle birlikte yenilenmeye başladığını, teknolojik gelişmelerle birlikte akıllı şehirlerin inşa edildiğini söyledi. Başkan Gürsel Baran, “Şehirler akıllanırken tarihe ve kültürel de sıkı sıkıya sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü geçmişe sahip çıkarak ancak akıllı kentleri tasarlayabiliriz” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ LOKOMOTİF OLMAYA DEVAM EDECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde eskiyi dönüştürürken yerine sadece yenisini değil, ideal ve modern olanı da koymayı hedeflediklerini söyledi. Dünyadaki nüfus artışına değinen Bakan Kurum, “Türkiye’deki yıllık nüfus artışına baktığımızda yıllık yüzde 1,5 artış var. 80 milyonu aşan nüfusumuzun da yaklaşık yüzde 88’i şehirlerde yaşıyor. Yaşanılan konut adedi yaklaşık 19 buçuk milyon. GSYİH son 10 yılda inşaat sektörünün payı yüzde 7 olarak gerçekleşti. 2025 yılı itibariyle gelişmiş ülkeler bu pay yüzde 10 gelişmekte olan ülkelerde bu pay yüzde 17 olması bekleniyor. Dolayısıyla inşaat sektörü gelişirken lokomotif olmaya devam edecek” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.