Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti

Ankara Valiliği, telefonda kendilerini Ankara Valisi Ercan Topaca olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şahıslara karşı uyardı.

Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akıl almaz yöntemler geliştirip vatandaşları dolandıran çeteler şimdi de Ankaralı işadamlarını, müteahhitleri ve vatandaşları hedef aldı. Telefonla arayıp kendilerini Ankara Valisi Ercan Topaca olarak tanıtan dolandırıcılara karşı valilik vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

KENDİLERİNİ VALİ OLARAK TANITIYORLAR

Ankara Valiliği, telefonda kendilerini Ankara Valisi Ercan Topaca olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şahıslara karşı uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde 05531783213 numaralı telefondan bazı iş adamlarını, müteahhitleri ve vatandaşları arayan bazı şahısların, kendilerini Ankara Valisi olarak tanıttıktan sonra hayır kuruluşlarına yardım istemek suretiyle dolandırıcılık yaptıklarının anlaşıldığı ifade edildi.

BU TÜR ARAMA VE İHBARLARA İTİBAR ETMEYİN

Vatandaşların bu tür kişilere itibar etmemelerinin vurgulandığı açıklamada, “Dolandırıcılar tarafından kendilerine verilen hesap numaralarına hiçbir şekilde para aktarmamaları, kendilerini arayan kişilerin telefon numaralarını, 112 Acil hattına veya Ankara Valiliği’nin 0 (312) 306 66 06 numaralı telefonuna bildirmeleri, dolandırıcıların yakalanması ve muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi açısından önem taşımaktadır” denildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.