Etimesgut Belediyesi'nin 2019 bütçesi 351 milyon TL

Etimesgut Belediye Meclisi, Ekim Ayı toplantısında belediyenin 2019 yılı bütçesini görüştü. Yapılan görüşmeler sonunda, Belediye'nin 2019 mali yılı öngörülen bütçesi 351 milyon TL olarak kabul edildi.

Etimesgut Belediyesi'nin 2019 bütçesi 351 milyon TL
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER MERKEZİ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Demirel, hizmet süresinde yaptığı 84 tesisi meclis kürsüsünden tek tek saydı, "O kadar çok tesis, park ve hizmet yaptık ki, atladığım olursa kusura bakmayınız" dedi. 

İŞTE HİZMETLER

Etimesgut'un kaynaklarını son kuruşuna kadar Etimesgut'a hizmet için kullandıklarını belirten Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etimesgut'a birçok tesis, park, yeşil alan, hatıra ormanı, sosyal kültürel eser ve hizmet kazandırdık. Tüm bu yatırımları yaparken de tek bir gayrimenkul satışı yapmadık. Mevcut imkanları en verimli şekilde değerlendirerek, gelir-giderimizi disipline ederek, Ankara'nın en büyük yatırımlarını ilçemize kazandırdık. Bakınız, Türkiye'ye örnek Engelsiz Yaşam Merkezi'ni, Ahi Elvan Aile Yaşam Merkezi'ni, Güzelkent Aile Yaşam Merkezi'ni, Atatürk Müzesi ve Okuma Evi'ni, Halide Edib Adıvar Hanımlar Konağı'nı, Atatürk Meydanı'nı, Atabey Spor Tesisleri'ni, Atayurt Emekli Dinlenme Evi'ni, Turkuaz Spor ve Eğitim Merkezi'ni, Ahi Mesut, Ahi Elvan ve Emiryaman Türbe ve camilerini, Ülkü ve Turan Spor Tesisleri'ni ve on binlerce metrekare hatıra ormanlarını, sadece bu hizmet dönemimizde hayata geçirdik. 100 milyonluk dev yatırımımız olan Bağlıca Yaşam ve Spor Kompleksimizi yüzde 85 oranında tamamladık. Bu benim 3. hizmet dönemimdir. Daha önceki hizmet dönemlerimde de Belediye Hizmet Binası, Halk Ekmek Fabrikası, Göktürk Aile Yaşam Merkezi, Eryaman Atatürk Emekliler Konağı, Zübeyde Hanım Kreşi, Tuğra Parkı, Atakent Tesisleri, Bahçeli Parkı ve emekli dinlenme evi, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, etiSEM Merkez Binası'nı inşa etti. Bu tesislerimizin yanı sıra 40'a yakın hatıra ormanı ile 300'den fazla parkı ilçemize kazandırdık. Birçok sosyal ve kültürel projeye imza attık. Kısacası, Etimesgut'ta nereye giderseniz gidiniz, bizim dönemimizde yapılan hizmet ve yatırımlarımızı, bizim mührümüzü görürsünüz".

ADAYLIĞI İLAN EDİLEN İLK BELEDİYE BAŞKANI

Başkan Demirel, 31 Mart yerel seçimlerinde adaylığı ilan edilen ilk belediye başkan adayı olduğunu da hatırlatarak, "Yaptığımız tüm bu yatırımlarımızla, hizmetlerimizle halkımızın karşısına çıkacağız. 'Söz verdik, sizlerden onay aldık, çok çalıştık ve bunları bunları yaptık diyeceğiz'. Nüfusu 600 bine ulaşan ve günden güne büyüyen, gelişen, güzelleşen ilçemizin nüfusu yakın gelecekte 1 milyona ulaşacak. Daha yapacağımız bir çok yeni projemiz, hizmetlerimiz olacak. Allah'ın izni ile, hemşehrilerimizin teveccühlerine, tercihlerine, takdirlerine talip olacağız" dedi.
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.