MPT-76 zafer için yola çıktı

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretilen ilk milli piyade tüfeği MPT-76'dan 4 bin 500 adedinin daha Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere sevkiyatı yapıldı.

MPT-76 zafer için yola çıktı
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKEK Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece başaramayacağımız iş yoktur. Gönül birliğinde, askerimizle ve vatandaşımızla el ele olarak memleketimiz için en iyi yerlere geleceğimizden eminiz. Şimdiye kadar 6 bin 500 adet teslimatımız oldu. Bugün de 4 bin 500 adet teslimat yapacağız. Mart ayı sonunda 5 bin, Nisan veya Mayıs sonunda da 4 bin olmak üzere bu sene için planladığımız 20 bin üretimimizi tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ BAŞI DİK YAŞAYABİLMEK İÇİN

Milli silahların cephede savaşan Türk askerinin en büyük yardımcısı olduğunun altını çizen Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Bizlerin millet olarak bütün mücadelemiz bu topraklarda başı dik bir şekilde yaşayabilmek ve al bayrağımızı bu şekilde gönderimizde tutabilmek, özgürce dalgalandırabilmek. Bugün Türkiye için bir gurur günü, elbette ki bu gururun en büyük payı bu silahların üretilmesinde çalışan, göz nuru döken sizlerin. Millet olarak hepimiz bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah savunma sanayimiz yüzde yüz yerlilik ve millilik hedefine ulaşacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.