Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Mansur Yavaş ders verdi

Mansur Yavaş ders verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin her oturumu mutlaka sert tartışmalarla geçiyor ve geçmeye de devam edecek gibi görünüyor. Meclis’in son toplantısı gerçekten sert geçti. AK Parti ve MHP’li üyeler ile CHP ve İYİ Parti’li meclis üyeleri arasında geçen tartışmaya her zaman olduğu gibi bu kez de Başkan Mansur Yavaş damga vurdu.

Başkan Mansur Yavaş gerginleşen ortamda sesini yükseltip üyelere sert sözlerle yüklenmesi tartışmaya neden olsa da sonunda iş tatlıya bağlandı. Fakat bu işin bundan sonraki Meclis toplantılarından devam edeceğini şimdiden söylemek isterim.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısı her zaman ki gibi gergin başladı. Korona virüs salgını sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen ilk sokağa çıkma yasağı nedeniyle zarara uğrayan pazar esnafına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından maddi destek sağlanmıştı. Esnafa yapılan bu destek tartışmaları da beraberinde getirmişti. Konu meclis gündemine yeniden geldi.

Eleştirilere cevap veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Gece saat 11.30 birden bire sokağa çıkma yasağı geldi. Ertesi gün pazar kuracak olan esnaf o akşam alana mallarını koymuştu. Sadece o alana mallarını bırakan esnafa ulaşıldı ve malları satın alındı. Yaşanan olay budur. Ürünü oraya götürmeyen insana biz neden yardım edeceğiz, bu insanın zararı yok ki” dedi. Bu sözlerin ardından seslerin kesildiği toplantıda diğer çalışma ve projeler ele alındı.

Yani demem o ki herkes hata yapar yanlışlar yapar. Şunu iyi bilmeliyiz ki tartışmaya açtığımız konu hakkında kesin bilgiler edinerek karşı tarafa yüklenmeliyiz. Eğer kesin bilgi edinmezsek kulaktan dolma haberlerle karşı tarafa saldırıya geçersek bu toplum her kesimine zarar verir.

AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin muhalefet olmak için yaptıkları bu çıkışlar çok yanlış. Kulaktan duyma 1-2 pazarcının lafıyla yüklenirseniz laf kalabalığından başka bir şey yapmamış olursunuz ve bu tartışma tüm Ankaralıları etkiler.

Yani AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine çağrımdır; Daha elle tutulur gözle görülür duyumlarla muhalefet olursanız Ankara’ya daha faydalı olmuş olursunuz. Çünkü son toplantıda görüldüğü gibi başkan Yavaş tane tane açıkladı yaptıklarını ve yapacaklarını.

Hal böyle olunca işler zorla da olsa tatlıya bağlandı ve Meclis toplantısında başta otobüs alımı için verilecek olan krediye onay çıktı. Yani bu krediler Ankaralıların daha rahat etmesi için alınıyor ve alınmaya devam edecek.

Başkan Mansur Yavaş zaman zaman sert çıkışlarda bulunsa da bazen insanın sabrı taşıyor ve sesini yükseltmek zorunda kalıyor. Bunu da normal veya olgunlukla karşılamakta fayda vardır diye düşünüyorum.

Neticede Mecliste alınan ve alınacak kararlar Ankaralıların hayrınadır aklımızda bulunsun. Hepinize sağlıklı günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi