‘Mekanik değil organik aydınlar istiyoruz’

Başbakan Davutoğlu: Başbakanlık geçici ama hocalık baki. Biz mekanik meslek sahibi nesiller istemiyoruz, organik aydınlar istiyoruz. Yeni nesillerin nesneleşmesini değil, özneleşmesini istiyoruz

‘Mekanik değil organik aydınlar istiyoruz’
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu: Başbakanlık geçici ama hocalık baki. Biz mekanik meslek sahibi nesiller istemiyoruz, organik aydınlar istiyoruz. Yeni nesillerin nesneleşmesini değil, özneleşmesini istiyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ankara'da Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1'inci Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

HADDİNİ BİLMEK:
Adım attığınız meslek, insanlık tarihinin en kadim mesleğidir. Her öğretmenin öncelik vermesi gereken şey haddini bilmek. Her an yeni şeyler öğrenmek ihtiyacı içinde olduğunu bilmek, her öğretmeni öğrenci olarak görmek gerekir. Demokratik sistem içinde bir gün bu makamları bizden sonra gelenlere bırakacağız. Başbakanlık dahi geçici ama hocalık baki.

İLK BAŞBAKANLIK TECRÜBEM:
5'inci sınıfta her konuyu toplu olarak sunardık. Ben her konu için tiyatro vari bir müsamere yazar ve bunu oynayarak anlatırdım. Müzeyyen hocam "Başbakan sen olacaksın" dedi. Hocam sandalyeyi çekti ve hadi konuş dedi. İlk nutkumu o zaman icra ettim.

Başbakan Davutoğlu daha önce de başbakan olmuş


NESNE DEĞİL ÖZNE:
Biz mekanik meslek sahibi nesiller istemiyoruz, organik aydınlar istiyoruz. Yeni nesillerin nesneleşmesini istemeyoruz, özneleşmesini istiyoruz. Kendi milleti adına vakur bir şekilde dünyanın her yerinde "tarihte ben vardım, bugün varım, yarın da var olacağım" bilincini vermeyen bir tarih eğitimi, ne kadar iyi bilgi aktarsa dahi bilinç oluşturamaz

MUHABBETLE BAKIN:
Akıllı tahtalar, laptoplar, robotlar, her şeyi getirebilirsiniz ama hiçbir şey gerçek bir öğretmenin gözlerindeki muhabbetin yerini tutamaz. Öğrencilerinize muhabbetle bakın, gözlerinin içine bakın.

BARİKAT ENGEL OLAMAYACAK:
Bir an önce dersi bitirip eve gideyim diyen bir öğretmen, öğretmenlikten nasibini almamıştır. Yine "Beni Doğu'ya gönderdiler, bir an önce eş tayini dolayısıyla Batı'ya gideyim" diye çabalayan, öğretmenlik yapamaz. Hiçbir şey ne kadar kış ne terör ne şiddet ne de herhangi bir barikat ya da çukur öğretmenin derse ulaşmasına engel olamayacak.

'SUSMAYACAĞIMIZI GÖSTERELİM'
Başbakan Davutoğlu dün, televizyonlardan yayımlanan Yeni Türkiye Yolu'nda konuşmasında şunları söyledi:
Biz bütün bu terör saldırıları karşısında her zamankinden daha fazla kenetlenmek zorundayız. Onlar bizim susmamızı bekliyor, susmayacağımızı gösterelim. Terörü suçlayalım, teröristi suçlayalım, ama asla herhangi bir etnik, mezhebi gruba, kesime özel husumet beslemeyelim.
İnşallah Türkiye 4 Mayıs'a kadar Meclis'e sevk ettiğimiz yasaların kanunlaşmasıyla gerekli şartları yerine getirdiğinde vatandaşlarımız hazirandan itibaren Avrupa'ya vizesiz gitme hakkına sahip olacak.
Avrupa Birliği taahhüt etmiş olduğu 3 milyarın üzerine, bir 3 milyar daha 2018'e kadar vermeyi taahhüt etti. İlk 3 milyarlık paketin de uygulamalarını inşallah önümüzdeki günlerde, 16 Nisan'da Kilis'te başlatmayı planlıyoruz.

İLAÇ KRİZİNDE MUTLU SON
SGK ile eczaneler arasında ilaç alım protokolüne ilişkin son güne kadar yaşanan kriz Başbakan Davutoğlu'nun devreye girmesiyle son anda çözüldü. Gece yarısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ileTürkiye Eczacılar Birliği yönetimini Çankaya Köşkü'nde kabul eden Davutoğlu, kamu adına rakamları revize ederek mutabakata varılmasını sağladı. Eczacılar ile bakanlık arasında süren ilaç krizi de bu şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.