Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Mert Nobre

Mert Nobre

Başkentin Alkaraları “Gençlerbirliği”nin bu sene ne yapacağını gerçekten merak ediyorum. Sezon bitiminde Hamza Hamzoğlu ile yeniden anlaşmalarını bekliyordum fakat beni çok şaşırttılar.

Öyle ya takımı düşme potasından alıp ligde bırakın başarılı bir teknik adamın yeniden göreve devam etmesini beklersiniz fakat öyle olmadı. Kırmızı siyahlılar eski futbolcusu Mert Nobre ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayarak tarafla tarafsız herkesi şaşırttı.

Kırmızı siyahlı kulüp yaptığı açıklamada, “Genç teknik adam ile takımımız 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyor, teknik direktörümüz Mert Nobre’ye görevinde başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bu sözleşmenin tam bir sürpriz olduğunu söylemekte fayda var. Çünkü Başkent ekibi için birçok teknik adamın ismi geçiyordu. Kulüp bütün bu dedikodulara son noktayı koydu ve eski futbolcusunu teknik adam olarak takımın başına getirdi. Bizde şimdiden hayırlı olsun ve Allah utandırmasın diyoruz.

6 Kasım 1980 doğan ve bugün 40 yaşında olan Mert Nobre beklentileri karşılar mı onu bilemiyorum, fakat çok tartışılacağı kesin. Futbolcu olmak başka bir şey teknik adam olmak apayrı bir şey. Hiç deneyimi olmayan biri teknik adamın neler yapacağını sezon başlayınca göreceğiz.

Evet ülkemize geldiğinde pek fazla beklenti yoktu kendisinden. Çünkü ne adı ne sanı belliydi gerçek ismiyle Márcio Ferreira Perreira Nobre 2003-2004 Süper Lig Sezonunun devre arasında Fenerbahçe tarafından transfer edildiğinde bu kadar etkili bir performans gösterip bu denli başarılı olacağını kimse tahmin etmiyordu.

Takıma katıldığında özellikle maçların son bölümünde oyuna girmesi ve skoru değiştirmesi ile Fenerbahçe’nin şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan isimlerden biriydi Mert Nobre. Daha sonra Türk vatandaşlığına geçip adını değiştirdikten sonra birçok takımda forma giydi.

Sırasıyla Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, FC Wil 1900, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve son olarak ta Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ile futbol hayatına son noktayı koydu. 38 Yaşında futbolu bırakmasına karşın takımının en çok koşan en etkili oyuncularından birisiydi Mert Nobre.

Evet Mert Nobre’nin işi hiç kolay değil. Çünkü teknik adamlık gerçekten zordur. En küçük başarısızlıkta fatura direkt size kesilir ve bir şey diyemezsiniz. Takımdan ilk gönderilecek yine siz olursunuz sesininiz çıkmaz.

Mert Nobre basın toplantısı düzenlediğinde güzel şeyler söyledi. Medipol Başakşehir şampiyon oldu, neden aynı başarıyı Gençlerbirliği benimle birlikte yakalamasın, neden şampiyon olmayalım dedi. İnşallah bu güzel temenniler sezon sonunda gerçekleşir diye ümit edelim.

Mert Nobre’nin ilk teknik adamlık deneyimi. Bakarsın çok başarılı olur ve buradan dünyanın en iyi takımlarındın başında kendisini görürüz. Neden olmasın? Birçok teknik adamın yolu hiç beklemedikleri takımlardaki başarısı sonrası açılmıyor mu?

Neticede Mert Nobre’nin yolu uzun, işi zor. Bir avantajı Gençlerbirliği’nin alt yapısı ile göz kamaştırıyor olması. Buradan çıkaracağı ve takıma kazandıracağı gençler belki de kendisini şampiyonluğa götürecek belli mi olur. Bekleyip göreceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi