İhsan Akça

İhsan Akça

Milletime tebrikler

Milletime tebrikler

Yüce Türk Milleti büyüklüğünü yine gösterdin, bütün gözler senin demokrasi sınavına çevrilmişti ondan büyük bir başarı ile çıktın. Demokrasi ustası geçinen Avrupa’ya iyi bir ders verdin, Avrupa’nın küçük büyük hiçbir devletinin yapmış oldukları seçimlerde %89 katılım gördülermi, en başarılı seçimleri %70 si geçmemiştir. Amerika’da yapılan seçimde katılımlar yüzde ellilerde kalmaktadır.

Hani onlar Türk Milletine demokrasi dersi veriyorlardı. Bu millet aklı başında birbirine saygı duyarak yan yana sandığa gider birbirinin kararına saygılı davranır, seçim bitince yine dostlukları, komşuluk ilişkileri medeni ölçüler içinde devam eder. Sandıktan çıkan her neticeye razı olur, milletinin bir oy fazlasıyla seçtiğini yöneticisi kabul eder hiçbir zaman düşmanlarını sevindirmez. Kendisini cahil olarak görenlere çok güzel dersini verir. Bunu bundan önce yapılan bütün seçimlerde gösterdi, bugün de rüştünü ispat etti.

Seçimlerimizin yurdumuzda huzur içinde geçebilmesi için çaba gösteren üzerlerine düşen görevleri hatasızca yerine getiren İçişleri Bakanımız başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığımıza bağlı olan tüm kolluk kuvvetlerimizi başarılarından dolayı kutluyor en büyüğünden en küçüğüne kadar hepsini tebrik ediyorum. Onlar hiç bir zaman devletinin hizmetinde olduklarını unutmadılar görev aşkı onlara görevlerini unutturmaz.

Yurdumuzdaki bu güzelliğin ilimiz Kırıkkale’de de devam etmiş olması başta sayın Valimiz ve emniyet müdürümüzü, jandarma komutanımızı ve emirlerinde görev yapan polis ve jandarmamızı da kutluyoruz. Bunlara görevleri sırasında yardımcı olan vatandaşlık görevlerini yerli yerinde yapan Kırıkkale’miz halkını da kutluyoruz.

Bütün yurdumuzda olduğu gibi ilimizde de 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah 8 de başlayıp akşam 17:00 ye kadar olan süre içinde vatandaşlarımızın vatandaşlık görevlerini layıkıyla yapmış sandığa gidip oyunu kullanmış önümüzdeki beş sene için kendini yönetecek siyasi kadroyu seçip Türkiye Büyük Millet Meclisine gitme yetkisini vermiştir, bundan sonrası görevi olan milletin vekillerine düşmektedir. Onlarda aldıkları bu emaneti beş sene süresince milletinin menfaatine kullanmak zorundadır, nefsinin esiri olmadan yapacağı yemine sadık kalarak, alacağı maaşını helal ettirmek için çalışacaktır, buna mecburdurlar çünkü milleti onlara bu görevi vermiştir.

Bütün yurdumuzda olduğu gibi ilimizde de bu tercih yapılmış üç partimizin üç değerli temsilcisi ilimiz ve yurdumuz adına çalışmaları için görevlendirmiştir işte tam zamanıdır üç partimizin de Kırıkkale’miz için neler yapacaklarının tam zamanıdır vekillerimiz tabii ki halkımızın kişisel işlerine de yardımcı olacaklar ama esas görevleri Kırıkkale’miz için ne yapacaklarıdır. Her zaman şikayetçi olduğumuz Kırıkkale’nin göç veren bir şehir değil göç alan bir şehir olmasıdır.

Onun için neler yapılmalıdır, onların yapabilmesi için birlikte hareket edebilme özveride bulunulabilme zamanıdır, bunu da seçilmiş olan siyasimizin yapacağından eminiz, Kırıkkale’mizin kaçırılacak boşa harcanacak zamanı kalmamıştır. Atananlar ile seçilenler omuz omuza vermeli Kırıkkale’miz için neleri yapmalıyız diye bir araya gelmeli projeler üreterek istihdam sahaları yaratabilmeli ilimizin ihtiyacına cevap verilmelidir. Bundan sonraki işler seçilenlerin görevidir bürokrasiyle omuz omuza çalışmalı iş üretmeli kısır çekişmelere fırsat verilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi