Bekir Akdeniz

Bekir Akdeniz

Müslüman'ım

Müslüman'ım

Vatandaşlarımızın %95’inden fazlası “Elhamdülillah Müslüman’ım” diyerek tanımlıyor kendini… Ancak bu söylemin sözden kalbe inmesi, hayatımıza yansıması noktasında yüzdelik dilim yerlerde sürünüyor.

“Elhamdülillah Müslüman’ım” dedikten sonra bir Müslüman yalan söylüyorsa, faiz yiyorsa, insanları dolandırıyorsa, sarhoş edici içkiler kullanıyorsa, zina yapıyorsa, haramdan kaçınmıyorsa, insanlara zulüm edip haksızlık yapıyorsa, kul hakkı yiyorsa, adaletten şaşıyorsa, giyim kuşamıyla bir kâfirden farkı olmuyorsa nerede kaldı İslam ahlakı?

“Elhamdülillah Müslüman’ım” dedikten sonra namaz kılmıyorsa, oruç tutmuyorsa, zekât vermiyorsa, fakiri fukarayı gözetmiyorsa; İslam’ın Müslüman’a yüklediği hiçbir yükümlülüğü yerine getirmiyorsa nerede kaldı ibadet, nerede kaldı İslam’ın şartları?

“Elhamdülillah Müslüman’ım” dedikten sonra eşimizle, yakınlarımızla, çevremizle, toplumla münasebetlerimizi, ilişkilerimiz İslam’ın emir yasaklarına göre düzenlemiyorsak nerede kaldı muamelata dair hükümler?

Müslümanlar olarak yeniden iman etme zamanımız çoktan geldi e geçiyor!..

Müslümanlık sözde değil özde yaşanır, hayatımıza İslamiyet yön vermiyorsa kendimizi kandırıyoruz; Allah’ı kandıramadığımızı ruz-i mahşerde hepimiz göreceğiz de çok geç olacak...

Selâm ve duâ ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Akdeniz Arşivi