Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

Nurettin Özdebir’in VİRÜS SELAMI!

Nurettin Özdebir’in VİRÜS SELAMI!

Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği 14. Olağan Genel kurulu yapıldı. Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Demirağ, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanlardı Dernekleri (İÇASİFED ) Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Akyürek, AKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyesi iş insanları katıldı. Divan Başkanlığına İÇASİFED Genel Başkanı Mehmet Akyürek ile Divan Üyeliğine AKSİAD’ın önceki Başkanı A. Azmi Kelemcisoy seçildiği Genel Kurulda dikkat çeken hareket ASO Başkanı Özdebir’den geldi ve dünyanın gündemi olan virüs sebebiyle “Türk usulü” selamlaşmayı tercih etti.

MEHMET AKYÜREK VE ALİ TEKİN ÇELİK

Genel Kurulun her aşamasında tecrübelerini katılımcılarla paylaşan İÇASİFED Genel Başkanı Mehmet Akyürek TÜRKONFED, İÇASİFED ve AKSİAD ile ilgili anılarını anlattı. Yaşanan bazı sıkıntılar olsa da umutsuz olmadıklarını belirten Akyürek, sivil toplum hareketlerinin önemini vurguladı. Konuşmasında STK’larla ilgili bilgi veren İÇASİFED ve AKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bereket ise Akyurt, Türkiye ve dünya genelindeki istatistikleri aktardı. Açılış konuşmasını yapan AKSİAD Başkan Ali Tekin Çelik, Türkiye’nin yeni ve yoğun gelişmeleri içeren gelişmelerden geçtiğini belirterek çığ felaketi, deprem, İdlip şehitleri gibi olaylara dikkat çekti. Akyurt’un her geçen yıl daha da cazibe merkezi olduğunu kaydeden Çelik, bunun sebebinin belediye hizmetleriyle yakından ilgili olduğunu belirtti.

Yaşanan sorunlar arasında altyapı eksikleri, internete erişim ve benzeri sıkıntılar olarak ifade etti. AKSİAD Başkan Ali Tekin Çelik, Akyurt’un OSB olacağını da vurguladı.

KONUŞMALAR AKYURT ÜZERİNEYDİ

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise Akyurt’taki değişim ve gelişime dikkat çekti. Ankara'nın yüksek teknoloji üretiminde ileri seviyede olduğunu, Türkiye genelindeki yüzde 20'lik üretim kapasitesine hiçbir ilin yanaşamadığını hatta yüzde 10’u bulan kent bile bulunmadığını belirten Özdebir, Türkiye’nin güçlü olması halinde bu topraklarda baki olacağını kaydetti. Ankaralıların Ankara’nın özelliklerinin farkında olmadığını belirten Nurettin Özdebir, iş insanlarının daha örgütlü olması gerektiğini ve dünyada ekonomik ilişkilerin bu yolla yürütüldüğünü söyledi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da belediye olarak sanayicinin yanında olduklarını ve AKSİAD ile birlikte güzel işlere imza attıklarını anlattı.

Akyurt Kaymakamı Osman Altın ise Akyurt’un gelişen bir ilçe olduğunu ve AKSİAD'ın Akyurt için önemli bir kurum olduğunu belirtti.

AKSİAD eski başkanlarından Azmi Kelemcisoy, Akyurtluların girişimcilere destek verdiğin belirttikten sonra TÜRKONFED yönetim kurulu üyeliği sırasında yaşadıklarını paylaştı. Kelemcisoy, siyaset/ekonomi ilişkisine de dikkat çekti. Siyasi istikrarın önemini anlatırken, siyasi istikrar sağlanırsa Türkiye’nin yabancı sermaye akışına ve yatırım bolluğuna uğrayacağını söyledi.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ VE YENİ YÖNETİM KURULU

Okunan Faaliyet Raporu, bilanço, yönetim ve denetim kurulu raporları oylamaya sunularak kabul ve ibra edildi.

AKSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu:

Ali Tekin Çelik, İbrahim Okur, Metin Güleç, Ertekin Şan, Kemal M. Bereket, Mehmet Balıkçıoğlu, Ayşegül Türksever Yaylacı, Celalettin Keleş, Latif Latifoğlu, Hüseyin Demirel, Burhan Kahraman, Murat Karakaş.

NURETTİN ÖZDEBİR’DEN VİRÜS SELAMI!

Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin 14. Olağan Genel kuruluna katılan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, katılımcılarla selamlaşırken korona virüsü önlemleriyle ilgili net bir tavır sergiledi.

Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Brüksel'de bir araya geldiği NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile tokalaşma yerine dokunmadan selamlaşmayı tercih etmesini hatırlattı.

Erdoğan, Stoltenberg’in elini havada bırakıp ‘Türk usulü’ selamlaşırken, bu hareket Türk ve dünya medyasında öne çıkan bir habere dönüştü.

Dünyayı sararak insanlığı tehdit eden bir felakete dönüşen korona virüsü ile mücadelede ne yapılması gerektiğini anlatan uzmanlar, temastan özellikle kaçınılmasını istiyor.

dursun-erkilic-003.jpg

ASO Başkanı Nurettin Özdebir; Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yunus Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Demirağ, , İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanlardı Dernekleri (İÇASİFED ) Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Akyürek, AKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyesi iş insanlarının katıldığı genel kurulda Türk usulü selamlaşmasıyla dikkat çekti.

Bazı katılımcılar herkesle tokalaşırken, ASO Başkanı Özdebir sağ elini kalbinin üzerine götürerek selamlaşmayı tercih etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi