O listeden 13'ü öldü

Beş farklı kategoride 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar değişen tutarlarda ödül vaat edilen PKK'lı teröristlerden 13'ü, güvenlik güçlerinin operasyonlarında ölü ele geçirildi

O listeden 13'ü öldü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Beş farklı kategoride 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar değişen tutarlarda ödül vaat edilen PKK'lı teröristlerden 13'ü, güvenlik güçlerinin operasyonlarında ölü ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütü elebaşılarının yakalanması için hazırlanan ödül yönetmeliği kapsamında 5 farklı renk kategorisindeki isim listesinde bulunan teröristlerden 13'ünün öldürüldüğü ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan ve 31 Ağustos 2015'te yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında aranan teröristlerin isimleri kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. 5 farklı renk kategorisinde bulunan teröristlerin elebaşıları için 4 milyon liraya kadar ödül verilmesini öngören yönetmelik için 100 milyon liralık kaynak hazırlandı.

5 BÖLGE SORUMLUSU, 1 BÖLGE MAYINCISI
İhbar edenlerin kimliklerinin saklı tutulacağının belirtildiği yönetmelikte 'kırmızı' listede yer alan teröristler için 4 milyon lira, 'mavi' listeye 1.5 milyon, 'yeşil' listede bulunanlar için 1 milyon lira, 'turuncu' listedekiler için 600, 'gri' listedekiler içinse 300 bin lira para ödülü verileceği açıklanmıştı. Başlarına 4 milyon lira ödül konulanların arasında KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Hülya Oran, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Mustafa Karasu ve Remzi Kartal bulunuyor. Şimdiye dek ihbar sonucu ölü ya da sağ yakalanan terörist olmadı ancak operasyonlar sonucunda listedeki teröristlerden 13'ü öldürüldü. Öldürülen teröristlerden 5'inin bölge sorumlusu, birinin bölge mayıncısı olduğu ortaya çıktı. İşte o teröristlerden bazıları:
2 Mart 2016'da Mardin ile Şırnak arasındaki Cehennem Deresi'nden İdil'e sızmaya çalışırken öldürülen 'Bedran Koçer' kod adlı Halil Arıtürk 1 milyon liralık listede yer alıyordu. Amanos sorumlusu İskender Doğruer de yeşil listedeki teröristlerden biriydi.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 25 Eylül 2015'te öldürülen 'Cudi Faraşin' kod adlı Alim Taş'ın ismi de 'yeşil' listedeydi. Yine 'yeşil' listede yer alan 'Şiyar Rojnek' kod adlı Celal Candemir 31 Ekim 2015'te Tunceli Pülümür Vadisi'ndeki operasyonda öldürüldü.

GRİ LİSTEDEN 8 TERÖRİST...

600 bin liralık 'turuncu' listede yer alan 'Dilok Bandoz' kod adlı Emir Melet, 6 Ocak 2016'da öldürüldü.
10 Ocak 2016'da Van'da öldürülen 12 terörist arasında bulunan Ümit Ürgen, Ekrem Mete ile Naim Tekin'in ise 300 bin liralık 'gri' listede oldukları belirlendi. Aynı listede bulunan Siirt bölge sorumlusu Cemal Oğuz da 16 Ocak 2016'da öldürüldü.
2 Mart 2016'da öldürülen 8 terörist arasında bulunan Hüseyin Baran, 'gri' kategorideydi.
Hakkâri- Yüksekova'da öldürülen 'Koçerin' kod adlı Kader Çoban ile örgütün sözde Yüksekova sorumlusu 'Zilan' kod adlı Emel Güçlü de 'gri' listedeydi. Aynı listedeki Sinan Donat ise Adıyaman'da öldürüldü.

17 ŞEHİDİN FAİLİ DE YEŞİL LİSTEDEYDİ...
Hatay'da öldürülen terör örgütünün sözde Amanoslar sorumlusu 'Mazlum Palu' kod adlı İskender Doğruer, Hatay ve Osmaniye kırsalında 17 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden dolayı aranıyordu. Terörist Doğruer, arazi yapısını iyi bildiği için Suriye üzerinden Hatay kırsalına terörist geçişlerini sağlıyordu. Hatay'ın Belen ilçesi kırsalında geçen cumartesi günü öldürülen terör örgütünün sözde Amanos sorumlusu İskender Doğruer'in ölümü PKK'da şok etkisi yarattı. Terör örgütünün askeri kanadı HPG'nin de sözde askeri meclis üyesi olduğu belirlenen Doğruer'in örgütün önde gelen isimlerinden Duran Kalkan'ın en yakın adamlarından biri olduğu öğrenildi. Kuzey Irak'taki terör kamplarında eğitim alan terörist, 2006-2010 arasında Hatay'a terörist geçişlerini Suriye'den sağladı. Doğruer, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı aranan teröristler listesinde 1 milyon ödüllü 'yeşil' renkli kategoride yer alıyordu. O teröristin katıldığı veya talimatını verdiği eylemlerden bazıları ise şöyle:
27 Kasım 2008: İskenderun Otoyol turnikelerinde özel harekât polislerine yönelik saldırıda 2 polisin şehit olması.
31 Mayıs 2010: İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen roketatarlı saldırıda 6 askerin şehit olması.
26 Temmuz 2010: Hatay Dörtyol'da 4 polisin şehit olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.